Virovitičko-podravska

ZAJEDNO ZA LJEPŠI USKRS

Slatina u Uskrsnom ozračju

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, pojedinci, udruge, trgovine, obrti i institucije Grada Slatine potrudili su se da grad dobije što ljepši i svečaniji izgled na sam Uskrs.

Piše: Republika.eu / Domovina blog

Tako je na trgu Sv. Josipa bio organiziran višednevni Uskrsni sajam rukotvorina učenika Industrijsko-obrtničke škole, članica Zajednice Katarine Zrinski,Turističke zajednice grada Slatine, slatinskog Caritasa, Dječjeg vrtića Suncokret i pojedinaca kreativaca , koji su izložili i po popularnim , simboličnim cijenama prodavali prigodne Uskrsne rukotvorine.
Da bi najmlađima Uskrs u Slatini bio što zanimljiviji i veseliji, sponzori su osigurali velike količine bombona koji se nalaze u  pletenoj pisanici , uz caffe bar Fontana. 
Ovu malu, ali slatku Uskrsnu priču pripomogli su Grad Slatina, Zavičajni muzej grada Slatine, Radio Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, caffe bar Fontana,  'Čistko' , trgovina Višnja i djelatnice Zavičajnog muzeja, zaposlene na javnim radovima u gradu. 
Skupina sponzora iz Slatine pripomogla je financijskom donacijom u ostvarivanju zamisli Olje Stoponja za izradu 'banera' dugačkog 6,85 metara! 
'Baner' je postavljen na gradskom paviljonu u Parku 136. slatinske brigade HV, u kojem će građani i djeca moći uživati tijekom blagdana.
''Ponosna sam što sam dala svoj doprinos i na neki način ukrasila grad... Nadam se da će što veći broj građana doći pogledati moj rad. Ujedno se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ostvarenju moje zamisli i dali mi podršku, a to su : Mesoprerada d.o.o., Stoponja d.o.o., 'Čistko', cvjećarnica Trnoružica i cvjećarnica Maja, 'Champion', ljekarna Plantak i ordinacija dr. Čanadi''.- rekla je Olja Stoponja , studentica grafičkog dizajna.

Zavičajni muzej grada Slatine, Turistička zajednica grada Slatine, Grad Slatina, Javna vatrogasna postrojba grada Slatine i ergela Višnjica svojim sponzorstvom pripomogli su u izradi velike Uskrsne pisanice koju je izradio tehničar Zavičajnog muzeja Dragan Bačmaga, a oslikao Darko Venus- Mupet  ,a koja sada u svoj svojoj veličini ( 3,10 metara ) i ljepoti krasi središnji slatinski trg na zelenoj površini pored gradske fontane.

IZVOR: Domovina blog