Osječko-baranjska

U OZBILJNIM PROBLEMIMA

Još jedan pokušaj privatizacije Bizovačkih toplica

Još se ne pronalazi investitor koji je spreman preuzeti Bizovačke toplice koje su, nakon četiri desetljeća rada, u vrlo ozbiljnim problemima. To poznato lječilište i odmaralište u većinskom je državnom vlasništvu, a od prosinca prošle godine ima novu upravu.

Bizovačke toplice   FOTO:poslovniturizam.com
Piše: Republika.eu / STV

Radnicima je prije nekoliko dana isplaćena plaća za siječanj, a šest godina im nisu uplaćivani doprinosi. Očekuju da se u rješavanje problema uključe  nadležna državna tijela i institucije. Hrvatska udruga sindikata danas je održala sastanak s Upravom i Nadzornim odborom Bizovačkih toplica. Predsjednik HUS-a, Ozren Matijašević, najavio je da će se ponovno ići s natječajnom procedurom za privatizaciju, pri čemu će HUS tražiti  da natječajem bude zajamčeno preuzimanje postojećih potraživanja radnika, koja može preuzeti država kao prodavatelj ili će, pak, to biti obveza budućega kupca. 

U svakom slučaju, Matijašević kaže da je najvažnije da se ne dogodi najcrnji scenarij – stečaj, nego da se pokuša privatizirati tvrtku, a do tada treba pomoći Bizovačkim toplicama poslovanje u normalnim uvjetima, posebice uoči sezone.