Osječko-baranjska

BUBALO REAGIRAO NA POLITIČKO SPLETKARENJE

Neki pokušavaju politički poentirati i kada to ne bi trebali!

Tridesetak članova HSP-a, pripremilo se pred tvorničkim ulazom dočekati gradonačelnika.

U domu Sv.Vinka gradonačelnik Krešimir Bubalo doručkovao i darivao beskućnike povodom nadolazećeg Uskrsa.   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Lijepo zamišljena humanitarna akciju u kojoj su, zajedničkim naporima Humanitarne udruge Rijeka ljubavi iz Osijeka, Grada Osijeka i anonimnog donatora, djelatnicima Slavonije MK Osijek koji već tri mjeseca nisu primili plaće, a dulje i ostala materijalna primanja, jučer uručeni blagdanski poklon-paketi, kako navodi Glas Slavonije dijelom je ostala zasjenjena.

Tridesetak prosvjednika, članova osječke podružnice Hrvatske stranke prava, pripremilo se pred tvorničkim ulazom dočekati gradonačelnika Krešimira Bubala i uputiti mu, kako su istaknuli, riječi negodovanja smatrajući kako je za gospodarske probleme i propast tvrtki u Osijeku, a time i Slavonije MK, kriva upravo njegova politička opcija.

Kako je, novinarima Glasa, nakon podjele poklon-paketa, u vrijeme prijma delegacije Slavonije MK u prostorima Gradske uprave, istaknuo gradonačelnik Bubalo, nije došao na predaju uskrsnih poklona radnicima Slavonije MK “zato što neki i pokušavaju politički poentirati i u situacijama u kojima to ne bi trebali”, te dodao da će se “o njima u idućim tjednima dosta govoriti”,

Nakon što su Dražen Mihaljević, sindikalni povjerenik SSSH-a u Slavoniji MK i ostali članovi tvorničke delegacije gradonačelnika Bubala upoznali s eskalacijom teškog stanja tvrtke i najavili novi štrajk ako Uprava do kraja tjedna radnicima ne isplati zaostale plaće, on je obećao pomoć Grada, kako tvrtki u procesu predstečajne nagodbe s ročištem zakazanim za 6. svibnja u Zagrebu, tako i radnicima Slavonije MK koji stanuju na području grada.

"Već dulje vrijeme i Grad Osijek uključen je u rješavanje teškoća u Slavoniji MK, no rješenje mora naći i potrebne poteze vući Vlada koja je vlasnik približno 80 posto tvrtke te je stabilizirati i osposobiti za daljnje poslovanje", rekao je Bubalo. Dodao je kako od Vlade očekuju konkretna rješenja te da se Slavonijom MK počne baviti bar kao i ostalim gospodarskim subjektima u Slavoniji i Baranji i cijeloj državi. Zatražio je i veću odgovornost Uprave, posebno kad je u pitanju ugovaranje novih poslova, a to i na način da i država ponovno otvori mogućnosti da Slavonija MK radi odjevne predmete za njezine institucije, navodi Glas Slavonije.

Sramota što Vlada ništa ne poduzima

Uručujući radnicima Slavonije MK uskrsne pakete pojedinačne vrijednosti više od 150 kuna, a u kojima se nalazilo sve ono što je potrebno za obiteljski blagdanski stol, Štefica Čučak, predsjednica Humanitarne udruge Rijeka ljubavi, istaknula je da je “jako tužna kada vidi odaziv tolikog broja ljudi koji u biti gladuju, jer tri mjeseca nisu primili svoju plaću”.

"Sramota je što Vlada ništa ne poduzima za najsiromašnije dok kupuje 1.740 luksuznih automobila za 265 milijuna kuna. Sve to kad i papa Franjo poručuje da se vodi više računa o malom čovjeku", rekla je ona, javlja Glas Slavonije. 

IZVOR: Glas Slavonije