Osječko-baranjska

GRAD OSIJEK I UDRUGA 'RIJEKA LJUBAVI'

Pomoć radnicima MK Slavonije

Već je dobro poznato da 210 djelatnika MK Slavonije Osijek već tri mjeseca nije dobilo plaće. Kako bi im se pomoglo bar za blagdane danas su se pobrinuli Humanitarna udruga Rijeka Ljubavi i Grad Osijek koji su im darivali poklon pakete s hranom.

Pomoć radnicima MK Slavonije   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Radnici su zahvalni na pomoći, ali ističu kako im je egzistencija ugrožena i ne znaju što ih čeka sutra. Jer kako ističu za njihovo poduzeće koje je 80 posto u vlasništvu države, ona nije ništa učinila, kao ni uprava koja ih trenutačno vodi.

U planu sindikata je i odlazak na prosvjede u Zagreb pred resornim ministarstvima kako bi još jednom pokušali ukazati na probleme MK Slavonije, za koje vjeruju da se vrlo brzo mogu riješiti samo da je malo više znanja i volje. I premda je poduzeće u vlasništvu države, i grad Osijek, premda nema nikakvih vlasničkih prava, spreman je pomoći i to ne samo kroz današnju pomoć u hrani.

A kako su nam kazali radnici, nadaju se da će ipak sve ispasti dobro, premda svoju situaciju ne bi poželjeli nikome jer stjerani su na sam rub egzistencije, i to mnogi i nakon 30 godina rada.

Uz radnike, ogorčeni su i u Udruzi Rijeka Ljubavi i upravo zbog toga odlučili su im danas pomoći.

Za vjerovati je da će se san radnika MK Slavonije ostvariti, da će im država otpisati dugovanja, da će Uprava početi ugovarati poslove, i tako ovo poduzeće staro čak 67 godina, poznato po svojoj tradciji i zasigurno jedanom od simbola Osijeka ipak dobiti još jednu šansu...