Vukovarsko-srijemska

VUKOVAR

U petak drugi službeni tehnički pregled škole Nikola Tesla

Ukoliko pregled bude zadovoljio postavljene zahtjeve škola bi trebala dobiti uporabnu dozvolu poslije čega bi ubrzo učenici mogli i konačno sjesti u učeničke klupe u novoobnovljenoj školi.

Tehnička škola Nikola Tesla Vukovar   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

U petak, 29. ožujka, biti će obavljen ponovljeni tehnički pregled Tehničke škole Nikola Tesla koja je već nekoliko godina u procesu obnove.

Ukoliko pregled bude zadovoljio postavljene zahtjeve škola bi trebala dobiti uporabnu dozvolu poslije čega bi ubrzo učenici mogli i konačno sjesti u učeničke klupe u novoobnovljenoj školi. Ovim povodom školu je, zajedno sa suradnicima, predstavnicima grada i škole, posjetio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je izrazio zadovoljstvo učinjenim u zadnjih nekoliko tjedana i nadanja da će učenici vrlo brzo moći nastavu nastaviti i svojoj školi. U međuvremenu je navaljena i nova oprema za školu koja će se, ako pregled prođe kako treba, trebati postaviti. Inače, prvi tehnički pregled škole obavljen je u veljači kada je uočen niz nepravilnosti, nekvalitetno odrađenih radova, vlage u učionicama, javlja Večernji list.

Prethodno je neslužbeni tehnički pregled obavljen i od strane roditelja i zaposlenika škole koji su pronašli na desetine nedostataka. Tijekom tog pregleda pokazalo se da gotovo niti jedne učionice nema, a da u njoj nije uočen neki propust izvođača radova. Radi građevinskih radova koji su se odužili u nedogled, kao i prosvjeda učenika i roditelja radi nehumanih uvjeta u kojima su se školovali, gotovo 500 učenika ove škole nastavu već nekoliko tjedana pohađa u prostorijama Veleučilišta Vukovar, navodi se u Večernjaku.

IZVOR: Večernji list