Nogomet

VATRENI O POBJEDI

Pokazali smo karakter, zasluženo smo pobijedili!

U kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko nogometno prvenstvo Hrvatska je teškom mukom svladala domaćina 2-1. Dejan Lovren se nakon tragičara, prometnuo u junaka sinoćnje utakmice protiv Walesa.

Hrvatska nogometna reprezentacija   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Nakon što je skrivio jedanaesterac u 20. minuti, kojeg je Bale realizirao, naš je stoper, postigao iznenađujući zgoditak s 25 metara u 77. minuti susreta.

"Loše smo svi ušli u utakmicu, cijela momčad. Jednostavno nismo uopće bili u utakmici, nismo igrali onako kako znamo. Mislim da smo i zasluženo primili pogodak. U svlačionici smo dosta razgovarali i bili smo, ajmo reći, dosta samouvjereni u drugom poluvremenu da ćemo pobijediti jer smo rekli da sada moramo svima pokazati karakter", rekao je Lovren.

Smatra da nije bitno tko je strijelac, nego da su samo važna nova tri boda.

"Nije bitan moj gol, jednom ću pogoditi, a možda nikad više. Drago mi je baš zbog toga smo svi loše ušli u utakmicu, ma nije ni bitan gol", istaknuo je Lovren.

Lovren nije gol-igrač za razliku od Eduarda da Silve kojem u opisu radnog mjesta stoji zabijanje golova. Prijetio je Dudu protivničkom golu nekoliko puta, da bi u 87. minuti okrunio svoje pokušaje zgoditkom i donio 'Vatrenima' vrlo značajnu pobjedu.

"Drago mi je što i dalje mogu pomoći reprezentaciji na visokom nivou. Imamo dosta kvalitetne nogometaše, mislim da su svi spremni za prvih 11, imamo svoj stil igre. Najvažnije je da je sve prošlo kako je trebalo", poručio je Eduardo.

"Još jednom smo pokazali karakter kad je bilo teško", istaknuo je Ivan Rakitić.

"Rekao bih da smo igrali jako dobro s nekih zadnjih 15 do 20 metara, ali nam je malo falila ta završnica, što smo kasnije popravilo. Rekao bih hvala Bogu da je 'Deki' izvadio jedan projektil, koji je ušao i kasnije nam sigurno otvorilo utakmicu. Mislim da smo odigrali jednu dobru i čvrstu utakmicu", kazao je Rakitić.

"Pohvale izborniku radi taktike u drugom poluvremenu gdje smo prešli na 3-4-3 da budemo ofenzivniji i da imamo više igrača u napadu. To se pokazalo dobrim, prekrasan gol Lovrena, Eduardo uvijek zabije gol kad treba. Prema tome, zaslužena pobjeda", naglasio je Srna.

U našoj skupini Hrvatska ima 16 bodova koliko ima i Belgija koja je sinoć svladala Makedoniju 1-0, dok je Srbija slavila protiv Škota 2-0.