Događanja

IZLOŽBA DJEČJIH CRTEŽA

Homage pjesmi B.Mihaljevića Zeko i potočić

Uz pjesmu “Zeko i potočić” odrastale i još uvijek odrastaju generacije mališana,a zanimljivo je da je nastala sasvim slučajno, 1954. godine jer je za jednu dječju priredbu u Osijeku nedostajalo dječjih pjesama!

Ilustracija   FOTO:Screenshot Youtube
Piše: Republika.eu

Grad Osijek i Savjet mladih grada Osijeka u suradnji s Gradskim galerijama Osijek priređuju izložbu dječjih likovnih radova inspiriranih pjesmom “Zeko i potočić”, osječkog skladatelja Branka Mihaljevića.

Idejna začetnica ovog projekta je gospođa Mira Mihaljević, a inicijativi su se priključile tri osječke osnovne škole: OŠ Svete Ane, OŠ Mladost i OŠ Franje Krežme. Tako su učenici nižih razreda u svojevrsnoj glazbeno-likovnoj kreativnoj radionici stvarali svoje likovne radove slušajući pjesmu “Zeko i potočić”.

Otvorenje izložbe je u utorak, 26.ožujka 2013. u 18h galeriji Waldinger (Fakultetska 7), a izložba će biti otvorena do 4.4.2013.

U prigodnom programu otvorenja izložbe nastupaju: Mali tamburaški orkestar, Tamburaške škole “Batorek”, Zbor osnovne škole Svete Ane i Dramski studio Dječjeg kazališta “Branka Mihaljevića”.

Na prostoru ispred galerije Waldinger sve će posjetitelje dočekati “Veliki Zec”, rad akademskog kipara Nikole Fallera, a najmlađe posjetitelje čeka i slatko iznenađenje.

Zeko i potočić

U jednoj zimskoj noći, 
Tam gdje je visok brijeg,
Smrznuo se potočić
I pokrio ga snijeg,
A jedan mali zeko
Taj potok traži svud,
Gdje je, kud je nestao -
To njemu tišti grud. 

I plače, plače zeko mlad za potočićem tim,
Žali, žali zeko sad, žali srcem svim.

I tužan misli zeko:
Ta gdje je potok taj!?
Možda laste slijedi on
U dalek južni kraj.

I plače, plače zeko mlad za potočićem tim,
Žali, žali zeko sad, žali srcem svim.

I tužan misli zeko:
Ta gdje je potok taj!?
Možda laste slijedi on
U dalek južni kraj.