Ostalo

AFERA PLINACRO

Bivši komunist Ivo Družić održao presicu u tri minute

Predsjednik Nadzornog odbora Plinacro-a Ivo Družić dao ja danas izjavu vezanu uz angažiranje odvjetničkog ureda u kojem je jedan od partnera supruga šefa Milanovićevog kabineta Tomislava Sauche, Ivana Saucha. "Nisam razgovarao ni s Milanovićem ni sa Sauchom o tome", poručio je Družić...

Predsjednik nadzornog odbora Plinacro-a prof.dr.sc. Ivo Druzić   FOTO: Grgur Zucko/PIXSELL
Piše: Media Servis

Družić se na početku ispričao svima koji do njega nisu mogli doći. "Razlozi su privatne prirode i nemaju veze s Plinacro-om", rekao je.

"Nikada o angažmanu nisam razgovarao ni s gospodinom Milanovićem, ni s gospodinom Sauchom, nikada nisam razgovarao o angažiranju odvjetnika u Plinacru niti na bilo koji drugi način komunicirao s njima o tome. Gospođu Sauchu nisam poznavao, moj kontakt je isključivo bio gospodin Mladen Prka u kojeg imam osobno i stručno povjerenje', rekao je vidno uzrujani Družić.

Družić je pojasnio da je nezavisno stručno mišljenje zatražio jer je u početku preuzimanja Nadzornog odbora Plinacro-a bio suočen s osjetljivim odlukama. 'Kako nisam uvijek bio siguran u moguće pravne posljedice nekih odluka, zatražio sam stručno mišljenje gospodina Prke naglasivši mu da se isključivo radi o mom i njegovom odnosu', rekao je Družić.

"Kako se praksa pokazala dobrom Nadzorni je odbor zaključio da Uprava provede postupak angažiranja nezavisne odvjetničke kuće koja će davati stručna mišljenja NO kada to bude bilo potrebno, odnosno kada to NO bude smatrao nužnim", pojasnio je Družić. Također je naglasio da je od 1990-1994. godine bio član Predsjedništva i GO SDP-a. Od 1994. nije član nijedne stranke te je njegov angažman u NO bio isključivo stručne prirode, rekao je Družić i pojasnio da nema nikakvih drugih ni razloga ni motiva.

"Članovi NO a i predsjednik NO posebno po Zakonu, ali i svom svojom imovinom odgovaraju za sve odluke koje donesu. Prema tome uvijek ću napraviti sve što je u mojoj moći da odluke budu zakonite i da ne snose nikakve posljedice niti članovi NO niti predsjednik", zaključio je Družić ne želeći odgovarati na novinarska pitanja.