Svijet

POČELO JE POČELO...

Rimsko rukovanje Tomislava Nikolića s Hashim Tacijem i Ivom Josipovićem

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rukovao se sa premijerom Republike Kosova Hashimom Tacijem, prilikom jučerašnjeg ustoličenja pape Franje u Vatikanu, potvrdilo je danas Predsjedništvo Srbije.

Rukovanje Tomislava Nikolića s Hashim Tacijem
Piše: Republika.eu

"Protokolarnom komunikacijom s Tachijem, predsjednik Srbije iskazao je podršku pregovorima koje predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić vodi s predstavnikom privremenih institucija iz Prištine", piše u priopćenju koje je potpisala  Nikolićeva savjetnica Stanislava Pak Stanković.

Očito da Nikoliću nije bio u interesu da se za ovo rukovanje sa kosovskim premijerom u javnosti sazna, ali je ova fotografija do medija je došla preko političara iz Prištine. Fotografija je počela "cirkulirati" još danas oko podne, u vrijeme trajanja pregovora u Bruxellesu, a prvi je potrčao objaviti ju prištinski list "Ekspres". Taj list važi za provladin, a jedan od njegovih osnivača svojevremeno bio i Petrit Seljimi, aktualni zamjenik ministra vanjskih poslova Kosova.

„Ekspres" navodi da je susret trajao "vrlo kratko", i nagađa da je "po svemu sudeći organiziran od strane američke diplomacije". Fotografija rukovanja nekadašnjeg četničkog vojvode i srbijanskog predsjednika Nikolića s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, još se nije pojavila u javnosti.