Osječko-baranjska

RAZOČARENJE U OSIJEKU

Mislili ste letjeti za Zagreb? Ipak nećete!

Dugo najavljivani letovi na relaciji Osijek-Zagreb, nakon nekoliko odgađanja, sada su i službeno otpali.

Osječka zračna luka   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Letovi su trebali biti u organizaciji Croatije Airlines i imali su jamstvo Vlade RH, no prije nekoliko odana stigla je razočaravajuća vijest.

"Naravno da smo iznimno razočarani, osobito jer smo mi bili spremni za prihvat tih letova i jer nam ovo opet donosi velike gubitke. No CA ima velikih financijskih problema, osobito zbog poznatih slučajeva s Ryanairom i Europskom komisijom, pa su nas izvijestili da ne mogu ispuniti dogovor. Naime, sada ne smiju potpisivati nikakve međunarodne ugovore, a za ovaj posao morali su sklopiti ugovor s jednom mađarskom tvrtkom o unajmljivanju dvomotornih turboelisnih aviona s tridesetak sjedala", ističe za Glas Slavonije razočarani Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek.

Marinić ističe kako još nije sve gotovo i da bi ovih dana trebao biti raspisan natječaj za subvencioniranje niza letova na domaćim relacijama. Među njima su i oni za Zagreb, koji bi se provodili cijele godine pet puta tjedno, kao i za Split i Dubrovnik, u sklopu kojih bi zrakoplovi iz Osijeka i natrag letjeli triput tjedno tijekom ljetne sezone, dakle od ožujka do listopada. Za to je navodnoo već zainteresriana jedna avionska kompanija.

IZVOR: Glas Slavonije