Osječko-baranjska

"BUDIm GRAD"

Udruga Breza, Dokkica i Grad Osijek obilježavaju dolazak proljeća

„Osijek je jedini grad na svijetu gdje u jednom danu, kada djeca požele, naraste stotine šarenih cvjetova na mostu“. Ova rečenica najslikovitije predstavlja akciju obilježavanja dolaska proljeća pod nazivom „BUDIm GRAD“ koju zajednički organiziraju Udruga Breza, Dokkica i Grad Osijek.

21.03.2012., Osijek - Udruga Breza organizirala je postavljanje 180 cvjetova od stiropora na lukobran u zimskoj luci, a koje su oslikali učenici osnovnih škola.   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Nakon pripreme 500 motiva proljeća koje su oslikavali osječki vrtići, osnovne škole, organizacije, studenti, volonteri, veliko finale akcije održati će se 22. ožujka na Pješačkom mostu s početkom u 11 sati. 

U programu će sudjelovati učenici osnovnih škola, vrtićarci, učitelji, odgojitelji, članovi raznih organizacija, volonteri, koji će zajedno s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom ukrasiti Pješački most motivima proljeća.

Djecu će na mostu dočekati gospodin Mrazanović, tajnik gospođe Zime i Proletta, tajnica Proljeća, štuleri – prijatelji lastavica, veslači IKTUS-a...

Zašto Osijek slavi proljeće? 
Zato jer je jedan od najzelenijih gradova Hrvatske, jer ima 17 divnih parkova, drvorede, cvjetnjake, perivoje i najdulju šetnicu uz rijeku u Europi. Baš zbog toga, Udruga Breza, Dokkica i Grad Osijek i ove su godine odlučili zajedno s građanima proslaviti dolazak proljeća i to na jedinstven način – stvaranjem urbane, umjetničke instalacije na pješačkom mostu uz prigodan program za djecu. 

Ovom akcijom žele podsjetiti prije svega, djecu i mlade, ali i odrasle građane, na prirodne ljepote grada Osijeka, njegovu zelenu raznolikost koja obiteljima grada Osijeka i turistima pruža mnogobrojne mogućnosti za šetnje i druženja. Instalacija na mostu kao pečat akcije pokazat će koliko je Osijek kreativan, poručuju iz Udruge Breza.

Pridružite se akciji „BUDIm GRAD“!