Svijet

TURIZAM

Hrvatska se predstavlja u Moskvi i Parizu

MOSKVA - Nakon nastupa na turističkim sajmovima u siječnju, veljači te turističkoj burzi ITB u Berlinu početkom ovog mjeseca, Hrvatska turistička zajednica nastavlja s promidžbenim aktivnostima na emitivnim turističkim tržištima.

Ilustracija   FOTO:Grgo Jelavić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Na redu su sajmovi u Moskvi i Parizu. U Rusiji će se hrvatska turistička ponuda predstavljati od danas do subote, a od sutra do nedjelje u glavnom gradu Francuske te na TUR-u u Gothenburgu. Kraj ožujka obilježit će sajam UITT u Kijevu, od 27. do 29. ožujka.

Iz HTZ-a su priopćili kako će na sajmu u Parizu sudjelovati i predstavnici Turističke zajednice grada Vukovara koji će predstaviti svoj grad u tematskom prostoru sajma pod nazivom 'Turizam sjećanja' i svjedočiti o povijesti grada te ratnim stradanjima uz Gaston Bessona, francuskog volontera koji je 2,5 godine branio Vukovar tijekom rata, nakon čega je napisao knjigu 'Život na nišanu' posvećenu tragediji Vukovara.

U Gothenburgu će biti organizirana i poslovna radionica na kojoj će sudjelovati Predstavništvo HTZ-a za Skandinaviju. Od posebnih prezentacija, TZ Kvarnera predstavljat će kvarnerske atrakcije i mogućnosti izravnog leta iz Stockholma do zračne luke Rijeka, letovima Ryanaira, dva puta tjedno, počevši od 1. travnja do 25. listopada ove godine.