Požeško-slavonska

ZAPLJENA KOD POŽEGE

U pet dana oduzeto čak 107 kg duhana

POŽEGA – U proteklih pet dana na širem požeškom području policija je zaplijenila 107 kilograma sitno rezanog duhana pripremljenog za prodaju. Nakon ishođenja sudskog naloga pretražena je kuća bračnog para iz Kutjeva.

U zadnjih nekoliko dana zaplijenjeno je 104 kilograma duhana.   FOTO:Dušan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

"Oduzeta su 33 kilograma duhana, četiri naprave za ručno punjenje cigareta, veća količina napunjenih cigareta, kuhinjska vaga i puška ručne izrade koju je 61-godišnjak neovlašteno posjedovao. Protiv supružnika slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine, a 61-godišnjak će odgovarati i za nedozvoljeno posjedovanje oružja",  rekla je voditeljica Kriminalističkog odjela Ivana Vuković.

U naselju Kamenska u prijevozu različitih količina rezanog duhana policija je zatekla 42-godišnjaka iz Nove Kapele, 44-godišnjaka iz Gračaca te 39-godišnjaka iz Pakraca. Duhan im je oduzet i svi su dobili kaznene prijave. Cijena duhana na ilegalnom tržištu je od 160 do 180 kuna za kilogram.

PU požeško-slavonska izvijestila je i o pronalasku kradljivaca koji su “operirali” na području Općine Čaglin. Riječ je o dva muškarca, u dobi od 23 i 46 godina, s našičkog područja. Osumnjičeni su da su u protekle tri godine provaljivali u vikendice i obiteljske kuće, iz kojih su krali tehničke uređaje i alat. Među ukradenim predmetima pronađen je i telekomunikacijski kabel ukraden Hrvatskim željeznicama. Ukupna šteta zbog krađa procijenjena je na 90 tisuća kuna, javlja Glas Slavonije.