Društvo

SPRIJEČENI

Mišo i Thompson nisu došli na suđenje za Fimi mediju

Pjevači Mišo Kovač i Marko Perković Thompson nisu se pojavili na suđenju za Fimi mediju, na kojem su trebali posvjedočiti kako su im i na koji način bili isplaćivani honorari za nastupe u HDZ-ovoj kampanji 2007. godine.

Mišo Kovač   FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Mišo Kovač javio je da bolestan, dok je Marko Perković Thomson u Splitu , poziv nije podigao i prije srijede ne može doći u Zagreb.

Bivši šef uprave HAC-a Mario Crnjak posvjedočio je da ga Sanader nikad nije tražio da surađuje s Fimi medijom te da je prvi posao bio otvaranje Autoceste Županja-Lipovac, kada je upoznao Nevenku Jurak.

Mladena Barišića, kaže, nije upoznao, niti je 2007. godine bio na famoznom sastanku u Vladi na kojem je Sanader javnim poduzećima naložio suradnju s Fimi medijom.

Crnjak tvrdi da je poslije saznao da je tada u Vladi bio bivši član uprave HAC-a Mario Lovrinčević. Nije bio u carini kod Barišića, niti u restoranu Baltazar gdje je uz Josipa Sapunara bio i Milivoj Mikulić.

HDZ-u, Ivi Sanaderu i ostalim optuženima, tužiteljstvo uz ostalo na teret stavlja da su pjevačima plaćali sredstvima iz crnog fonda stranke.