Osječko-baranjska

POTICANJE INVESTICIJA

Proinvest danas u Osijeku

Nakon Splita, takozvani 'road show' Vlade, odnosno turneja ministara pod nazivom 'Proinvest' u sklopu kojeg predstavljaju ključne mjere za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva, dolazi u Osijek...

Branko Grčić i Gordan Maras   FOTO:Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Piše: Media Servis

Poruka iz Splita prije tri tjedna bila je da je glavni problem u državi 75 milijardi javnog duga. Ali u Vladi imaju plan rješenja.

"Strategija je bazirana na tri ključna cilja. Jedan je gospodarski rast. Drugi, koji vodi prema tome je fiskalna konsolidacija, a treći su strukturne reforme. To su tri stupa politike ove Vlade od kojih ne odstupamo ni milimetra", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, naglasivši kako trebaju pomoć poduzetničkog privatnog sektora i povećanje njihovih investicija. Kako to ostvariti, bit će jedna od tema sastanka s osječkim poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave.

Resorni ministri i njihovi zamjenici prezentirat će mogućnosti financiranja projekata, potpore u sklopu Poduzetničkog impulsa, a bit će riječi i o mjerama Aktivne politike zapošljavanja, investicijama u poljoprivredi, mogućnostima financiranja investicija kroz fondove Europske unije, kreditnim programima HBOR-a i slično.

"Prezentirati, dati informacije ljudima o svemu što radimo, ali na istom mjestu ostati nekoliko sati na okruglim stolovima i tribinama i čuti što su problemi", poručio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji će na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku prezentirati Zakon o poticanju ulaganja i unapređenju investicijske klime.

Nakon predstavljanja ključnih Vladinih mjera, održat će se panel diskusije o poticanju investicija, investicijskom ciklusu u poljoprivredi, mogućnostima restrukturiranja poduzeća, financiranju investicija iz EU fondova, Poduzetničkom impulsu te mjerama za poticanje zapošljavanja.