Osječko-baranjska

LOKALNI IZBORI

HDZ: Za tešku situaciju na ovom prostoru najodgovorniji je župan

O aktualnoj situaciji govorili su čelni ljudi i stranački kandidati na predstojećim lokalnim izborima, a upućena je oštra kritika HDSSB-u.

Goran Ivanović-Lac   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

"Ja ovu priliku koristim, da prozovem aktualnog župana OBŽ, koiji je najodgovorniji za stanje na području naše županije, a stanje na prostoru ove naše županije je vrlo, vrlo loše. Naime očituje se politika koja se provodi već osam godina na ovom prostoru ako si naš, ako si sa nama onda imaš priliku i za dobiti posao" istaknuo je HDZ-ov kandidat za župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović-Lac.

Znanje, sposobnost i kreativnost nisu dovoljni, a nezaposleni očekuju da na natječaju, ako imaju reference, na častan i pošten način dobiju posao, kažu HDZ-ovci. Navode da HDSSB ima princip krilatice za svoje, tvrde da se radi o nizu slučajeva političkog nepotizma, a izbor kandidata za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa na Hitnoj pomoći nazivaju lotom i cirkusom. HDZ-ovci zamjeraju i to što je sa predsjednikom Ivom Josipovićem na dodjeli nagrada na osječkom Evanđeoskom fakultetu, umjesto gradonačelnika bio predsjednik Gradskog vijeća Josip Vrbošić, kojega HDZ-ovci smatraju smijenjenim. A zbog svega što su naveli zatražili su i pomoć Vlade Republike Hrvatske.

"I što drugo nama preostaje nego ovom prilikom šaljem jedan apel, zamolbu Vladi Republike Hrvatske da Grad Osijek proglasi područjem od posebne državne skrbi" zaključio je Ivanović.