Politika

POBJEDA VELIKIH?

Usvojen konačni prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu

Vlada je i službeno usvojila memorandum o rješenju problema Ljubljanske banke, što su ga hrvatski premijer Milanović i slovenski Janša u ponedjeljak potpisali u Mokricama.

Zoran Milanović   FOTO:Borna Filić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Premijer Zoran Milanović zahvalio je svima koji su sudjelovali da se dođe do rješenja, ali i hrvatskoj javnosti koja je imala strpljenja i živaca.

"Trebalo je puno živaca, pa čak možda prije svega hrvatske javnosti i građana, pa onda i naših, da se kroz ovo sve skupa plovi i "naviga", smireno i koncentrirano i da na kraju dođemo do rješenja koje nas zadovoljava, i jedne i druge. Prema tome, zahvaljujem se i hrvatskoj javnosti i građanima koji su imali strpljenje jer je u nekim trenucima to stvaralo dosta nervoze", naglasio je Milanović.

Vlada je usvojila i konačni prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, a premijer Milanović komentirao da se ništa neće rasprodati i da će poljoprivredna zemljišta za strance ostati izvan prometa u idućih gotovo deset godina, a da će se država potruditi da u tom razdoblju sve bude transparentno.

"Tako da u svakom trenutku svatko može uprijeti prstom, reći i vidjeti što se radi i uputiti prigovor. Do sada je to bilo jako teško i to je nekima savršeno odgovaralo, što se kaže savršena oluja, u negativnom smislu, za zamračivanje i davanje prilika ljudima koji u ovom novom sustavu takvu priliku neće imati", rekao je Milanović.

Na kraju sjednice Vlade, premijer je onima koji su prosvjedovali zbog posjeta predsjednika Azerbajdžana Alijeva i gušenja sloboda u toj naftom i plinom bogatoj kavkaskoj državi poručio da je Azerbajdžan dobar poslovni partner te da ne budu licemjeri i da se idući put kada budu dolazili u Vladu po novac zapitaju otkud taj novac.