Osječko-baranjska

BRLOŠIĆ

Zašto trgovački lanac Plodine odlaže smeće na poljoprivredno zemljište?

Kandidat HDZ-a za zamjenika đakovačkog gradonačelnika u priopćenju reagirao na situaciju i stanje oko poljoprivrednog zemljišta na području Đakova.

Matija Brlošić   FOTO:Damir Spehar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Đakovo danas

 „Žalosne su gradonačelnikove riječi da je grad sve ove godine imao sjajnu poljoprivrednu politiku i da je znao što želi učiniti sa oko 3500 ha poljoprivrednog zemljišta. Istovremeno dozvolivši da površine od 20 ha u Piškorevcima predviđene dva put za prodaju i dva put za zakup budu većim dijelom odlagalište smeća i građevinskog otpada voženog sa lokacije današnjeg trgovačkog lanca Plodine. Građani se stoga s pravom pitaju gdje su potrošena bespovratna financijska sredstva namijenjena za čišćenje divljih deponija, budući da se ovdje radi o poljoprivrednom zemljištu s predviđenim gospodarskim programom“, istaknuo je u priopćenju Matija Brlošić, kandidat HDZ-a za dogradonačelnika Đakova, prema navodima đakovačkog portalaĐakovo danas.

Đakovo danas navodi kako je Brlošić istaknuo i razliku između njega i Vinkovića za kojega kaže da je, za razliku od njega koji je zajedno sa svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom porezni obveznik, dugogodišnji porezni ovisnik koji prima visoku plaću.  

Brlošićevu je naveo i konstataciju kako je aktualni gradonačelnik grada Đakova Zoran Vinković nervozan i da, prema navodima portala, vuče poteze gubitnika koji su dijelom uzrokovani njegovom kandidaturom za zamjenika gradonačelnika.

IZVOR: Đakovo danas