Osječko-baranjska

PRIJEDLOG ČEPINSKOG HDSSB-a

Roditeljima 4.000 kuna za svako novorođeno dijete

Ne smijemo i ne želimo dopustiti da Čepin postane prigradska palanka bez budućnosti i mjesto iz kojeg ljudi bježe glavom bez obzira – ističu tajnik čepinskog HDSSB-a Josip Mioč i stranački rizničar Vjekoslav Ćurić, navodi Glas Slavonije.

Prijedlog poticajnih mjera populacijske i pronatalitetne politike - 4.000 kuna za svako novorođeno dijete   FOTO:Marijan Susenj/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

U svom programu razvoja veliki značaj želi se pridodati podizanju nataliteta posebno razrađenom pronatalitetnom politikom, pa mještanima nude prijedlog, prema navodima Glasa Slavonije, poticajnih mjera populacijske politike kojom bi za svako novorođeno dijete u Čepinu roditelji dobili jednokratnu potporu u iznosu od 4.000 kuna. Prijedlog je to kojim bi se iz prihoda usmjerilo na poboljšanje katastrofalne demografske slike Čepina.

„Smatramo i znamo da u općinskom proračunu novca za takve projekte ima, ali i za mnoge druge projekte koji bi rezultirali procvatom i preporodom Čepina. U deset godina izgubili smo 1.302 stanovnika, a samo mjesto Čepin 1.068 stanovnika. Projektima želimo mještanima ponuditi konkretna rješenja koja jamče razvoj i podizanje nataliteta“, poručio je, za Glas Slavonije, Vjekoslav Ćurić.

Izgradnja nastavno-športske dvorane u Čepinu je inicijativa HDSSB-a

Prema pisanju Glasa Slavonije čepinski su se HDSSB-ovci osvrnuli i na gradnju nastavno-športske dvorane, što je, kako kažu, jedno u nizu neispunjenih predizbornih obećanja trenutne općinske vlasti. Projekt gradnje dvorane općinska vlast imala je priliku iskoristiti voljom Ministarstva znanosti i Osječko-baranjske županije što općinu ne bi stajalo ni jednu kunu. „U prosincu 2007. Ministarstvo i Županija potpisali su sporazum o adaptaciji i dogradnji OŠ Miroslav Krleža u kojem je zatvorena i financijska konstrukcija prema kojoj bi Županija sudjelovala s 25 posto, MZOS s ostatkom od 75 posto u financiranju, čime bi osim dvorane, škola dobila i prostore za jednosmjensku nastavu, no zbog nesposobnosti općinske vlasti projekt je propao. Inicijativa za gradnju nastavno-športske dvorane u Čepinu potekla je iz redova HDSSB-a, a dokaz tomu je navedeni sporazum čijom bi realizacijom općina Čepin imala višestruku korist“, prema pisanju Glasa Slavonije, poručio je Josip Mioč.

Projekt zbog sadašnje vlasti pao u vodu

"Zadatak općinskih vlasti u realizaciji tog projekta bio je samo da osiguraju uredne i čiste imovinsko-pravne odnose na zemljištu, u njihovu vlasništvu, na kojem bi se gradila dvorana. Načelnik Dražen Arnold i njegovi suradnici nisu bili u stanju to osigurati i cijeli posao oko projekta je pao u vodu.", zaključio je Mioč.

IZVOR: Glas Slavonije