Osječko-baranjska

OSIJEK

POSH STORE

O 200-injak napuštenih i zaboravljenih pasa i mačaka svakodnevno brinu volonteri u azilu u Nemetinu. Kako bi skupili novac za njihovu hranu i njegu redovno organiziraju humanitarne akcije. Jedna od njih održana je i danas - buvljak Posh store.

Posh store Osijek   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Na proljetnoj rasprodaji rabljenih stvari u kinu Urania posjetitelji su mogli za simboličnu cijenu od 5 kuna kupiti nešto od odjeće, kalendare, knjige, ukrase i brojne druge stvari, a sve s ciljem pomoći napuštenim psima i mačkama. Ove životinje zahtijevaju stalnu brigu, a njihov broj se povećava te je sve teže osigurati normalno funkcioniranje utočišta. Iz udruge Pobjede ističu kako građani aktivno sudjeluju u njihovim akcijama humanitarnog karaktera, ali svaka pomoć je uvijek dobrodošla.

"Stvari se mogu donirati, od odjeće, preko knjiga, stripova, ploča, nakita, torbi i sitnica, sve ono što mislite da bi netko mogao koristiti, da bi nekome dobro došlo." rekla nam je Zrinka Košta iz udruge Pobjede.

Građani svoje donacije mogu donijeti u azil ili dolaskom na Posh store, a novi buvljak planira se već sredinom sljedećeg mjeseca.