Politika

MILANOVIĆ PORUČIO

Jakovčiću, budi odgovoran i uđi u Vladu

Premijer Zoran Milanović još je jednom pozvao predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da uđe u Vladu i postane ministar turizma. "Neću stručnjaka nego ministra političara", poručio je Milanović.

Zoran Milanović   FOTO:Borna Filić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Milanović se osvrnuo na rad Veljka Ostojića i rekao da mu je, što se tiče posla, žao što odlazi jer je Ostojić dobro obavljao svoj posao "prezentacijski i sadržajno", smanjio je PDV i donio Strategiju razvoja turizma.

Ponovo je uputio poziv Ivanu Jakovčiću da uđe u Vladu. "Ako postoje problemi u koordinaciji, onda se to tako najbolje eliminira jer je to mjesto za njega, za odgovorne ljude u koaliciji. On više nije župan i to je najbolje rješenje: politički jer on je predsjednik stranke i ako govorimo o kompetentnosti - bio je župan", rekao je Milanović poručivši da smo već vidjeli "kako završavaju vlade sastavljene samo od stručnjaka, jer nemaju karaktera i mandat da provedu odluke".

"Svatko od nas ima svoje želje, od Jakovčića nisam čuo ništa osim želje. Tko mene pita što želim? Imam odgovornost. Moj je jedini posao sada da izađemo iz krize. Svi oni predsjednici stranaka koji to mogu, trebali bi biti u Vladi, to smatram odgovornom reakcijom", rekao je Milanović kao primjer navevši da je, kada je otišao Radimir Čačić na njegovo mjesto došla Vesna Pusić.

"Prema tome, dođite, izvolite, vrata su otvorena. Preuzmite odgovornost, ne trebaju mi konzultacije sa stručnjacima. Ako budemo tražili ministra iz redova stručnjaka, ja ću ga tražiti. Želim političkog ministra koji nešto zna o poslu, a o ovom poslu predsjednik IDS-a sigurno nešto zna", zaključio je premijer Milanović.