Osječko-baranjska

SPORAZUM

Mursi i Radio klubu Osijek 40 000 kuna

Društvo za podvodne aktivnosti Mursa i Radio klub Osijek imaju dugogodišnje iskustvo rada u sustavu zaštite i spašavanja. Njihov doprinos razvoju civilne zaštite prepoznala je i Osječko-baranjska županija s kojom su potpisali sporazum o suradnji kojom je svako društvo za ovu godinu dobilo 20 tisuća kuna.

Osijek   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Radio klub Osijek dobiveni će novac iskoristiti za nabavu dijela opreme, a naglasili su kako će i dalje raditi na povezivanju svih žurnih službi. Uspješno funkcioniranje takvog sustava pokazali su i na vježbi povodom Međunarodnog dana civilne zaštite. 

"Znači, uspjeli smo povezati i vatrogasce i hitnu, Crveni križ, civilnu zaštitu, normalno, povezali smo i same jedinice koje su bile MUP-a u jednu frekvenciju koju smo mi koristili, radio amateri. Znači, koristili smo našu opremu, uspostavili smo cijeli sustav i to je vrlo dobro funkcioniralo." rekao je predsjednik Radio kluba Osijek Tihomir Šterkelj

I Društvo za podvodne aktivnosti Mursa dugi niz godina građanima stavlja na raspolaganje svoj kvalificirani kadar i opremu.

"Kažem da je ova naša rijeka Drava čudnovita, a mi smo svi osposobljeni za ronjenje u njoj i za sve akcije, znači, do podizanja brodova do spašavanja unesrećenih do traženja utopljenika." izjavio je  Tihomir Jalžetić, predsjednik Društva za podvodne aktivnosti Mursa.

Jalžetić je naglasio kako će se dobiveni novci utrošiti na potrebnu opremu te kako će članovi Murse i dalje pomagati u svim segmentima civilne zaštite.