Osječko-baranjska

OSIJEK

Akcija "Budi grad"

Budimo grad i njegovih 17 parkova, perivoja i šetnica bojama proljeća, pozivaju iz osječke Dokkice.

Osijek   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Radio Osijek

Dokkica, Breza i Grad Osijek i ove godine pozivaju građane na uključivanje u akciju obilježavanja prvoga dana proljeća pod nazivom „BUDIm GRAD“.

Akcija ima za cilj na jedinstven način obilježiti dolazak proljeća uključivanjem grupa građana koji imaju priliku dati svoj izričaj u stvaranju urbane instalacije na pješačkom mostu „razigrane proljetne livade“.

U  akciju se mogu uključiti sve grupe građana, vrtići, osnovne i srednje škole, udruge, neformalne grupe mladih, odraslih, starijih koji će na svoj način oslikati predmete od stiropora u obliku cvjetova, sunca i oblaka (motivi dolaska proljeća) i tako doprinijeti jedinstvenoj, osječkoj, urbanoj proljetnoj instalaciji koja će se postaviti u jutro prvoga dana proljeća uz prigodan program za građane.

Akcijom se želi potaknuti građane svih generacija na promišljanje o svom gradu, njegovim prirodnim ljepotama, raskošnim zelenim površinama koje ga čine jednim od najzelenijih gradova Hrvatske, a jedinstvenim i u Europi.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na telefon 272 818 ili mobitel 091 1565  922 ili udruga.dokica@mail.com najkasnije do 13. ožujka.