Osječko-baranjska

HDSSB

Našice su grad u kojem je voda skuplja nego u Osijeku

Danas je u prostorijama HDSSB-a u Našicama održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su članovi našičkog HDSSB-a žestoko kritizirali cijenu vodne usluge, zbog čeka prema njihovim riječima, osim običnih građana, najviše trpe obrtnici i poduzetnici.

Tiskovna konferencija našičkog HDSSB-a   FOTO:nasice.com
Piše: Republika.eu / www.nasice.com

Na konferenciji za novinare su bili prisutni predsjednik HDSSB-a za grad Našice Hrvoje Šimić, predsjednik HDSSB-a OBŽ Zvonko Ibriks, voditelj sekcije za gospodarstvo Boris Peić, voditelj sekcije za zdravstvo Samir Haj Barakat i voditelj sekcije za branitelje Alan Šikić.

Prema riječima voditelja Sekcije za gospodarstvo HDSSB-a grada Našica Borisa Peića, građani grada Našica piju najskuplju vodu u Slavoniji i Baranji."Fiksni dio vodne usluge je pet puta skuplji od Đakova. Također je dramatičan primjer da su gospodarstvenici ovoga grada na drugom mjestu u državi po cijeni varijabilnog dijela vodne usluge. Čak iza Našica po skupoći tih usluga je grad Zagreb.", rekao je, prema pisanju nasice.com, Boris Peić.

Predsjednik našičkog HDSSB-a i kandidat za gradonačelnika Našica Hrvoje Šimić rekao je kako je opravdano zabrinut zbog svih ovih podataka koji su danas izneseni.  "Grad smo u kojem broj zaposlenih pada, broj nezaposlenih drastično raste, grad koji ima najskuplju vodu, koji ima najveće namete svim manjim, srednjim i velikim gospodarstvenicima. Sve skupa to rezultira da u industrijskoj zoni imamo samo jedan poslovni subjekt, koji je taj svoj položaj i poziciju u gospodarskoj zoni dobio uz velike poteškoće i probleme", naglasio je Šimić te je također zamjerio što Grad iz svog proračuna izdvaja 30.000 kuna godišnje za našičku bolnicu, koja je, kazao je, sa 395 zaposlenih trenutno najveći poslovni subjekt u gradu.

"Grad gotovo milijun kuna uprihoduje od bolnice godišnje, od čega samo 266.000 kuna od prireza, dok joj vrati tek 30-tak tisuća kuna godišnje što mislim da će građane itekako jako iznenaditi, jer gradonačelnik i gradska uprava iskazuju cijelo vrijeme zabrinutost za našičku bolnicu", poručio je Šimić.

Tko o čemu HDZ, o poštenju. Napadaju HDSSB, a godinama su na vlasti i pravi su primjer nesposobne, a licemjerne HDZ-ove politike, tvrde u HDSSB-u.

Zvonko Ibriks, predsjednik HDSSB-a Osječko-baranjske županije, iskazao je zabrinutost zbog svega i građanima poručio da su temeljito analizirali sve potrebe Našica u predstojećem mandatu te da se nada kako će svojim programom zadobiti njihovo povjerenje.

IZVOR: www.nasice.com