Osječko-baranjska

LOKALNI IZBORI

Miroslav Varga kandidat Hrvatskih laburista za župana osječko-baranjskog

Kandidat osječko-baranjskih laburista za župana je Miroslav Varga, rođen 1962. godine u Zagrebu gdje je diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje 1985. godine, a magistrirao je europske studije na Sveučilištu J.J.Strosmayer u Osijeku.

Miroslav Varga kandidat za župana, te Antun Kapraljević i Vladimir Cindrić kao kandidati za zamjenike župana osječko-baranjske županije.   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Živio je 10 godina u Njemačkoj i godinu dana u Sloveniji. Za vrijeme SDP-ove vlasti za vrijeme kratkotrajnog mandata smijenjenog župana Ladislava Bognara jedno je vrijeme obnašao dužnost pročelnika ureda županijske Agencije za razvoj odakle je nakon izvanredno održanih izbora početkom 2004. godine smijenjen sa mjesta čelnog čovjeka Agencije za razvoj.

Danas se Varga bavi informacijskom tehnologijom i kako kaže, jedini je hrvatski Google stručnjak, nositelj svih Google AdWords i Google Analytics certifikata“.

Za svoje dožupane, Varga je predstavio umirovljenika Antuna Kapravljevića, inače ing telekomunikacija i nekadašnjeg saborskog zastupnika i člana HNS-a, te Vladimira Cindrića, strojarskog tehničara po zanimanju, zaposlenog kao stručni suradnik u poslovima zaštite na radu i današnji čelnik osječkog ogranka laburista.
Kapraljević se laburistima priključio 2012. godine, a u svom prvom javnom istupu kao kandidat za dožupana osječko-baranjskog rekao kako je u starom sustavu postojala partija čiju ste iskaznicu trebali imati da biste nešto postigli, a da danas morate imati 15 različitih iskaznica jer nikada ne znate koja će vam zatrebati.
Prema nekada vladajućem HDZ-u uputio je „otrovnu strelicu“ nazvavši ga „zločinačkom organizacijom, a SDP-HNS-ovsko koalicijsko jato kojem je i sam donedavno pripadao pijetlovima „Kukuriku kokošinjca“.

Ništa nježniji nije bio niti prema  lokalno vladajućem HDSSB-om, rekavši da „brutalnu nadogradnju takve HDZ-Kukuriku politike provodi „sekta iz Zenice“.

Šišljagić o Kapraljevićevim optužbama

Upitan da komentira oštre napade laburista na HDSSB,  Vladimir Šišljagić predsjednik HDSSB-a kratko je istaknuo:

"Kapraljevićeva retorika se ništa ne razlikuje od retorike njegova uzora gospodina Pecnika, ali ona ne govori ništa o nama, odnosno o HDSSB-u, već o njemu samome. Ako misli da će nas takvim govorom mržnje uvući u javne polemike, svađe i političko blato, onda se je gadno prevario. Govor mržnje ostavljamo njima, jer to nije naš program. Možda bi mu bilo bolje da progovori i iznese istinu kako mu je njegov našički zet Vladimir Šeks u lipnju 2005. godine osobno rekao da prenese zastrašujuću poruku i prijetnju tadašnjem županijskom vijećniku HSLS-a Zdravku Vukiću da se makne od Branimira Glavaša i HDSSB-a, jer će Glavaš biti ubrzo uhićen. To je bio početak montiranja Glavaševa političkog procesa  gotovo punih godinu i pol prije nego što je Glavaš zaista završio u zatvoru. Ako Kapraljević ima i malo elementarnog poštenja, neka to danas iznese javno. Ovim je svaka daljnja polemika sa Kapraljevićem, ali i laburistima zaključena.  "