Politika

STRANKE

HSS se protivi najavljenim izmjenama Zakona o PDV-u

Hrvatska seljačka stranka priopćila je kako se ne slaže s najavljenim izmjenama Zakona o PDV-u te su zatražili za pomoć ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka...

HSS   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ističu da se protive najavama ministra financija Slavka Linića prema kojima će se PDV obrtnicima od 31. prosinca 2013. obračunavati i naplaćivati ne više po naplaćenoj nego po fakturiranoj realizaciji.

"Ono što je za ministra usputna stavka koju nije želio obrazložiti, za tisuće obrta predstavlja velik problem i dovodi ih na rub egzistencije. HSS poziva ministra Vrdoljaka da se i on izbori za gospodarstvenike kod Linića, za početak izmjenom Zakona o PDV-u i to na način da se PDV naplaćuje naplatom računa, a ne kod izdavanja", istaknuli su HSS-ovci u priopćenju, u kojem Linića pitaju "postoji li još koja skupina u ovoj državi koja nešto privređuje, a koju još svojom pohlepom nije pokušao uništiti?".

Poručuju i kako pozdravljaju nastojanja ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da zaštiti obrtnike, nazivajući to rijetkim primjerom u ovoj Vladi da ministar zastupa interese one grupacije koju bi i trebao štititi, iako ih kažu, čudi "manjak komunikacije među ministrima pa čak i stranačkim kolegama".