Košarka

ABA LIGA

Košarkaše Splita očekuje teško gostovanje u Podgorici

Dok se košarkaši Budućnosti ovom utakmicom bore za ulazak u prvih četiri, Splićanima je pobjeda potrebna za ostanak u ABA ligi...

Mladen Erjavec - trener Žutih   FOTO:Tino Juric/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Ima li budućnosti za nas? Nadam se da ima. Protiv njih su bitne dvije stvari, kontrola lopte i kontrola skoka. Godinama su poznati kao izuzetno agresivni na lopti i skoku u napadu, dosta poena zabijaju nakon ukradene lopte i skoka u napadu. To su stvari na koje moramo najviše obratiti pažnju."

Žute odmah nakon Budućnosti očekuje ogled sa Radničkim i Zadrom ali Erjavec ne razmišlja o poštedi igrača, sve tri utakmice su jednako važne.

"Vidjet ćemo kako će se tokom utakmice stvari razvijati. Idemo utakmicu po utakmicu, od ove tri koje nas očekuju svaka je teška na svoj način. Probat ćemo upisati jednu pobjedu u te tri utakmice, što bi nam trebalo biti dovoljno. Ali, mislim da je prerano za kalkulacije."

Pobjeda nad Širokim donijela je bolju atmosferu u svlačionici, priznaje Erjavec.

"Ova pobjeda donijela nam je samopouzdanje, koje se vidi na treninzima. Nije ugodno gubiti u serijama, ali to smo prebrodili, okrećemo se drugoj seriji. Moramo u ove tri utakmice pobijediti bar jednom kako bi uspješno završili ovu ligu", rekao je na kraju trener Žutih Mladen Erjavec.