Politika

SRB

Ovo je veliki poraz hrvatske diplomacije!

Svi slovenski zahtjevi su ispunjeni, nijedan hrvatski zahtjev ispunjen nije – poručio je danas u Osijeku predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb, komentirajući dogovor Hrvatske i Slovenije oko Ljubljanske banke.

Predsjednik Hrvatske Stranke Prava Daniel Srb   FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Evidentno je, kazao je Srb, da je hrvatska strana samo stvarala dojam da se pregovara i da će nešto kroz pregovore uspjeti osigurati.

Ovo je veliki poraz hrvatske diplomacije i Vlade. Ako se vratimo na početak pregovora o pitanju Ljubljanske banke, onda dolazimo do toga da hrvatska strana nije uspjela ništa osigurati. Zaključak pregovora identičan je slovenskim zahtjevima s početka pregovora, poručio je predsjednik HSP-a. Zanimljiv je kaže, način kako su tu vijest prenijeli mediji kao da je riješen problem i kao da je Hrvatska postigla neki uspjeh.

Generalno ja ovo nazivam katastrofom i velikim porazom hrvatske diplomacije. Kad je u pitanju bila Ljubljanska banka i odnosi sa Republikom Slovenijom izgubili smo sve što se izgubiti moglo, dodao je  Srb.

Srb je komentirao i najavu ministra Linića o otpuštanju 15 tisuća zaposlenika u javnom sektoru. Vlada ističe, nema ozbiljnih investicijskih zahvata koji mogu utjecati na povećanje gpospodarske aktivnosti. Očigledno je da predviđanja Vlade o gospodarskom rastu nemaju nikakve osnove, te da Hrvatsku ponovno očekuje pad gospodarske aktivnosti, kazao je Srb.
Kad Milanović bude predavao vlast, ako izdrži do kraja mandata, Hrvatska će biti ispod razine stanja u kojem se nalazilo gospodarstvo u trenutku kada je Milanović preuzeo odgovornost, zaključili su u HSP-u.