Osječko-baranjska

SAJAM POLJOPRIVREDE I PREHRANE

Danas u 11 sati na osječkom Pampasu počinje 20. Osječki proljetni sajam

U 11 sati će na osječkom Pampasu biti otvoren 20. Osječki proljetni sajam – Sajam poljoprivrede i prehrane. Pokrovitelji toga izložbeno-prodajnoga sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK Županijska komora Osijek, Petrokemija Kutina, Hypo Alpe-Adria Bank i Croatia osiguranje.

Proljetni sajam   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

 Na ukupno 7.000 četvornih metara otvorenoga i zatvorenoga sajamskog prostora svoje će proizvode i usluge ponuditi 180 izlagača iz zemlje i inozemstva. Zajednički izlažu županijske gospodarske komore iz Osijeka, Virovitice, Bjelovara i Vukovara, a gosti dolaze i iz Kantonalne privredne komore iz Tuzle. Međimurska županija sudjeluje s Udrugom za integriranu proizvodnju voća. U tri sajamska dana održat će se brojna stručna predavanja, kao što je o legalizaciji poljoprivrednih objekata (subota, 11 sati). Stručni dio sajma počinje danas u 15 sati kada će se održati predavanje o primjeni dobre poljoprivredne i pčelarske prakse, dok će u nedjelju u 10.30 sati pozornost posjetitelja privuću predavanje o preventivnim tehničkim pregledima traktora i priključnih vozila te o opasnostima kod upravljanja poljoprivrednim strojevima pod utjecajem alkohola i umora u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske. 

Na Sajmu sudjeluje i Zavod za unapređivanje sigurnosti Osijek koji će predstaviti svoje nove usluge (ispitivanje vodonepropusnosti građevina za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda te određivanje hlapivih organskih spojeva u uzorcima zraka iz radnih prostora i tehnoloških ispusta u okoliš).

Zavod za unapređivanje sigurnosti Osijek organizira i nagradnu igru za pravne osobe, a izvlačenje će dobitnika biti u nedjelju u 11 sati.

Parkiranje i ulaz na Sajam su slobodni.