Politika

KAJTAZI

Nisam u sukobu interesa

ZAGREB - Saborski zastupnik Veljko Kajtazi priopćenjem se očitovao na zaključke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Veljko Kajtazi, saborski zastupnik   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

Kajtazi ističe kako je, nakon izbora u Hrvatski sabor, predao svoju imovinsku karticu u kojoj je naveo svu imovinu koju njegova obitelj i on posjeduju u trenutku početka mandata. Isto tako, naglašava da je član Savjeta za nacionalne manjine koji nikada nije odlučivao o dodjeli financijskih sredstava Romskom nacionalnom vijeću čiji je predsjednik.

"RNV je osnovan prije manje od godinu dana, a prema kriterijima Savjeta za nacionalne manjine udruga može biti financirana tek nakon što djeluje najmanje dvije godine što su oni koji me dovode u vezu sa sukobom interesa jednostavno mogli provjeriti. Kao izabrani zastupnik romske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru odlukom Vlade Republike Hrvatske imenovan sam zamjenikom predsjednika Povjerenstva za praćenje Nacionalnog programa za Rome i jedan sam od ukupno 32 člana Povjerenstva. Povjerenstvo nikada nije odlučivalo o dodjeli financijskih sredstava meni, članovima moje obitelji ili RNV-u.
Apsolutno sam uvjeren da kao zastupnik u Hrvatskom saboru nisam u sukobu interesa. Od Povjerenstva za sukob interesa sam zatražio da raspravu o odlučivanju o tome stavi na dnevni red kao prvu točku prve naredne sjednice i stavio sam im se na raspolaganje u tom procesu. Svaku odluku Povjerenstva ću prihvatiti i provesti
", naglasio je Kajtazi.