Politika

LABURISTI DOBRI KAPITALISTI

Ostvarili dobit od 1,3 milijuna kuna u 2012.

Kako je poznato, nakon višemjesečnih nagađanja kandidat Laburista za gradonačelnika Zagreba bit će njihov saborski zastupnik Branko Vukšić.

Branko Vukšić će biti kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Zagreba   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Hrvatski laburisti objavili su konačan popis svojih kandidata na lokalnim izborima. Popis i životopise kandidata možete vidjeti njihovim internetskim stranicama.  

Večernji list navodi kako je poznato da će, nakon višemjesečnih nagađanja kandidat Laburista za gradonačelnika Zagreba bit njihov saborski zastupnik Branko Vukšić.

Večernjak dodaje i da su Hrvatski laburisti prva stranka koja je javno objavila financijski izvještaj za 2012. godinu. Kako su sami izvijestili na svojoj internetskoj stranici, lani su zabilježili prihode u iznosu od 2,1 milijun kuna te rashode od 1,5 milijuna, pa su tako ostvarili višak od 593.784 kune, piše Večernji. S obzirom na preneseni višak iz 2011. od 686.983 kuna, laburisti su 2012. završili s 1,3 milijuna kuna koje će, kako kažu, najvećim dijelom utrošiti za financiranje aktivnosti vezanih za lokalne izbore.

Najveći dio lanjskih prihoda, gotovo dva milijuna kuna, stranka je dobila iz proračuna iz sredstava za rad političkih stranaka koja se dodjeljuju strankama s obzirom na broj osvojenih mandata u Saboru, ističe Večernjak.