Gospodarstvo

PROSVJEDI

Sindikati najavili masovni prosvjed u središtu Zagreba 1. svibnja

Pet sindikata za 1. svibnja organizira masovni prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Dosta im je, kažu, krivog smjera u kojem putuje ova Vlada, pa će u centar Zagreba, na praznik rada, dovesti tisuće nezadovoljnih građana.

Ekonomska politika koju provodi ova Vlada samo je nastavak politike prethodne Vlade. Promjene koje su nam donijeli idu samo na gore, burza se svakodnevno puni ljudima iz realnog sektora, cijene nemilosrdno skaču. Što nam drugo preostaje, pita se predsjednik SSSH-a Mladen Novosel.

"Ono što je svima vidljivo. U Hrvatskoj je očito na djelu pokušaj rastakanja socijalne države i upravo protiv toga ustaju sindikalne središnjice privatnog i javnog sektora", kaže Novosel.

Na prosvjed pozivaju sve - od umirovljenika, zaposlenih, nezaposlenih, studenata, srednjoškolaca.

Čelnik Matice sindikata Vilim Ribić uvjeren je da novih rezova neće biti, ali samo do lokalnih izbora. Vladu optužuje da namjerno ruši cijenu rada, a posebno je istaknuo ministra financija Slavka Linića, koji je, dodaje, na dobrom putu da sruši vlastiti rekord:

"Gospodin Linić koji je žario i palio 2003. godine, tada je ostvario dosad nepostignuti rekord - 400 tisuća nezaposlenih. Mi otvaramo kladionicu za 1. svibanj - kada će on sam sebe nadmašiti? Hoće li to biti prije ili poslije ljeta", pita se Ribić.