Ljubav & sex

UŽITAK I KORIST

Seksom do boljeg pamćenja

U ''moru'' brojnih mjerenja i istraživanja, znanstvenici su došli do zanimljive teorije kako nam seks pomaže da budemo pametniji.

Piše: Republika

Voditelj projekta dr. Jens Forster sa amsterdamskog sveučilišta tvrdi da su osobe koje su seksualno aktivne, postižu bolje rezultate u vježbama kritičkog razmišljanja. Rezultate su povezali i sa prijašnjim istraživanjem u kojem su dokazali da stres koji je često povezan s manjkom seksualne aktivnosti, koči razvoj novih stanica u mozgu.

Dokazano je da su sudionici testa, koji su razmišljali o seksu imali bolje rezultate u rješavanju kompliciranih problema.
Isto tako, sperma sadrži poprilične količine oksitocina, hormona sreće koji uvelike pomaže u oslobađanju od stresa, poboljšava samopouzdanje i uvelike utječe na zdraviji i kvalitetniji san.

Sva njihova istraživanja koja traju već desetak godina pokazuju da seks oslobađa pozitivne kemikalije u našem tijelu, promiče stvaranje zdravih stanica u mozgu i potiče bolje raspoloženje.

I nakon svih ovih pozitivnih učinaka seksa na naš um i tijelo, ne preostaje nam ništa drugo, nego testirati ovu teoriju…