Požeško-slavonska

SUĐENJE

SDP-ovca Dražetića optužnica tereti za pronevjeru braniteljskog novca

Optužnicom ODŽ-Požega Dražetić se tereti da je tijekom 2009. godine s računa Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata podigao 50.526 kuna te ih zadržao za sebe.

Na Opcinskom sudu pocelo je sudenje Stjepanu Drazeticu, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Pozesko-slavonske zupanije   FOTO:Dusan Mirkovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Vecernji list

 Na Općinskom sudu u Požegi počelo je suđenje Stjepanu Dražetiću, predsjedniku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i SDP-ovu županijskom vijećniku. Općinsko državno odvjetništvo ga tereti za kazneno djelo pronevjere, krivotvorenja te povrede obveze vođenja trgovačkih knjiga UHDDR-a.

U optužnici stoji da je Dražetić tijekom 2009. godine s računa Udruge podigao 50.526 kuna te ih zadržao za sebe. Da bi to prikrio, prijavio je pet lažnih računa tvrtke BT Transporti zbog navodnog prijevoza za potrebe Udruge premda je znao da ta tvrtka nije izdala te račune. To je danas na glavnoj raspravi potvrdio i tadašnji direktor BT Transporti Antun Bazina. On je kazao da je njegova tvrtka poslovala s Udrugom te da su ponekad uzimali i kooperante, odnosno druge autoprijevoznike ako je trebalo više autobusa nego što su ih oni imali. Dodao je da je moguće da je netko od kooperanata uzeo novac i obavio prijevoz, a da nije dostavio račun.

Nakon čitanja optužnice Stjepan Dražetić se izjasnio da nije kriv, a njegov odvjetnik Željko Damjanac kazao je da on nije počinio kazneno djelo jer nije utvrđena točna šteta, a ona ovisi o tome je li prijevoz obavljen i plaćen, a ne o valjanosti izdavanja ili neizdavanja računa. Da se ne može utvrditi točna šteta, kazala je i sudska vještakinja. Zbog toga je zatraženo dopunsko vještačenje.

IZVOR:Vecernji list