Osječko-baranjska

NASTAVAK PREPUCAVANJA

HDZ o zastavama i Matkoviću

Inicijativa osječkog Vodovoda da svoje uredne platiše nagradi hrvatskim zastavama, privukla je veliko zanimanje javnosti, a još veći činjenica do koje se došlo pri provedbi te inicijative, da većina zastava koje se upotrebljavaju u Hrvatskoj, zapravo, ne izgledaju onako kako bi trebale. Jer, na njima grb Republike Hrvatske ne izgleda onako kako je navedeno pri definiranju hrvatskih državnih obilježja.

Konferencija za medijeHDZ-a   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL

A definirani su svi detalji pa tako primjerice i žuta boja detalja na istarskoj kozi ili pak žuto - bijela boja slavonske kune.  Na javni natječaj osječkog Vodovoda za izradu zastava javilo se nekoliko proizvođača, no na njihovim ponudama grb nije bio u skladu s propisanim grafičkim standardom kojega je odredila Republika Hrvatska.

Natječaj se zato morao poništiti, no najavljeno je da će se na projektu ustrajati, jer se i samom najavom akcije povećao broj urednih platiša vode.
Sve je izazvalo mnogo reakcija u javnosti i medijima, a u pogledu odnosa hrvatske države prema svojim glavnim simbolima moglo se zaključiti kako se radi o nedopustivoj devastaciji nacionalnog identiteta ili pak normalnoj pojavi u slučajnoj državi.

Danas su se o inicijativi osječkog Vodovoda oglasili i u osječkom HDZ-u. Kazali su kako je njihovu peticiju za smanjenje cijene vode podržalo 10. 000 građana, kako cijenu vode u Osijeku treba smanjiti te kako se, kažu HDZ-ovci, oni koji su inicirali podjelu zastava iz toga, sada žele izvući.              
Oni su dobili odjek i reflekciju, refleksiju naših sugrađana koji su nezadovoljni idejom oba barjaktara, kako Ljube Novoselića, tako i Krešimira Bubala, sa tom praznom i promašenom idejom da se 600 000 sa pdv-om 750 000 kuna, u ovo teško recesijsko vrijeme, da se baci na zastave.
Drugog izlaza nisu imali, nego su jučer eto, nekako izvukli ovu priču da padne natječaj pa da bi to jednostavno se do izbora zatomilo, da bi nestalo
, rekao je Damir Kramarić, predsjednik osječkog HDZ.

Na upit novinara osječki HDZ-ovci odlučili su pogledati i provjeriti je li hrvatska zastava u njihovim prostorijama u skladu sa definiranim državnim simbolima, a kada se pokazalo da nije, pokazali su na zastavu HDZ-a i poručili da je sa tom zastavom sve u redu.   

HDZ-ovci su se osvrnuli i na medijski istup Gordana Matkovića, predsjednika osječkog HSP-a dr. Ante Starčević, koji je komentirajući kandidate na izborima kazao kako su dvije najveće nacionalne stranke kandidirale bezveznjake i avanturiste.  

Gospodin Matković je molio da bude na našoj listi kandidat za dogradonačelnika, pa kada to nije prošlo, inzistirao je da bude visoko pozicioniran na našoj listi za Gradsko vijeće. Pa kada ni to nije prošlo onda ovako govori po medijima, kazao je Kramarić zaključivši kako je Matković jedan trgovački putnik kojeg oni, poručuju HDZ-ovci, ne žele u svojim redovima.