Osječko-baranjska

VRKIĆ

"Provjeriti ću sve zaposlenike gradske uprave i iskopati tunel ispod centra Osijeka!"

Postane li gradonačelnik Osijeka, Ivica Vrkić, nestranački kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a, provjerit će sve zaposlenike u gradskoj upravi, zapošljavat će samo uz javni natječaj i iskopati tunel ispod središta Osijeka.

Ivica Vrkić   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/STV

Dolazi kraj nepotizmu i klijentelizmu, objavio je danas Ivica Vrkić, nestranački kandidat za gradonačelnika Osijeka SDP-a, HNS-a i HSU-a. Postane li gradonačelnik, Vrkić će, kaže, javno objaviti popis svih zaposlenika u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama i provjeriti ih, dok će sva nova zapošljavanja ići samo uz javni natječaj.

Inače, u Vrkićevu viđenju Osijeka 2020. godine, grad će biti središte novih tehnologija, središte će grada oživjeti, a prazne će poslovne prostore dati u najam mladima za jednu kunu. Vrkić planira osnovati fondove - za EU projekte koji će pomoći tvrtkama u financiranju pisanja projekata i za socijalno ugrožene građane. Vrkić najavljuje nove domove umirovljenika i dnevne boravke. S državom, koja je vlasnik, dogovorio bi da poligon C postane  građevinsko zemljište na kojemu bi izgradio novo naselje za mlade. Vrkić planira kopati i pod zemljom te je najavio spajanje Europske avenije i Strossmayerove ulice – tunelom, a što bi bilo izvedivo, uvjeren je Vrkić, novcima iz europskih fondova.

Inače, ovih će dana na 40.000 adresa Ivica Vrkić poslati dopisnice kojima će građani moći reći što misle o njegovim idejama i dati nove prijedloge.