Osječko-baranjska

NAŠICE

Šimić ispred Žagara, HDSSB najjača stranka

HDZ-ovac Krešimir Žagar, koji je na prošlim izborima za gradonačelnika Našica pomeo svoje protivnike već u prvom krugu, ovaj put imat će dostojnog protivnika u Hrvoju Šimića iz HDSSB-a.

Anketa - Prvi krug   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Glas Slavonije

Pokazuje to još jedno predizborno istraživanje koje je za Glas Slavonije proveo istraživački tim pod stručnim mentorstvom prof.dr.sc. Maneta Medića, stručnjaka za politički marketing. Istraživanje su proveli na 898 birača iz Našica, od kojih će ih 71,71% izići na lokalne i područne (regionalne) izbore.

Prema rezultatima te ankete Žagar bi s malom razlikom dobio prvi krug izbora, a Šimić bi isto tako tijesno odnio pobjedu kada samo njih dvojica ostanu u drugom krugu. Presudili bi tako oni koji će izići na izbore, ali još ne znaju za koga će glasati, a takvih je u ovom primjeru čak više od 20 posto.

Što se tiče lista za Gradsko vijeće, tu je sa solidnom prednošću najjači HDSSB, slijedi potom koalicija HDZ-HSLS, te na trećem mjestu koalicija SDP-HNS-HSU. Prag tu još prelaze samo Hrvatski laburisti. A sve zajedno nudi dosta različitih mogućnosti za postizborne kalkulacije i zanimljive dogovore o sastavljanju vlasti.