Politika

MILANOVIĆ PAO S OKLOPNOG VOZILA

Pravio sam se važan

Premijer Zoran Milanović u Petrinji je doživio manju nezgodu. Razgledavajući Patrijina oklopna vozila i popevši se na jedno od njih, predsjednik Vlade pao je, no bez ozljeda.

Tijekom obilaska gostima je predstavljen BOV Patria AMV 8x8 i smjestajni objekti u vojarni.   FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
Piše: Media Servis

"To vam je život, skočite, padnete, dignete se. Brzo sam se dignuo, ali ne preporučujem drugima, nesmotreno je bilo, čak i da sam mlađi. Ali dobro - pravio sam se važan", rekao je premijer.

Za posjeta se osvrnuo i na kašnjenje SDP-a s financijskim izvješćem za prošlu godinu.
"To smo uprskali, definitivno smo uprskali. Ljudi koji svoj posao shvaćaju jako ozbiljno su bili perfekcionisti - 3 godine je bilo sve u redu, ove su zakasnili dva dana. Ako ljudima to išta znači, a vjerujem da znači - ja se ispričavam. Naravno, ono što je puno bitnije je kakav je nalaz - on je do sada za SDP uvijek bio bezuvjetan, perfektan, a vjerujem da će takav biti i ove godine", rekao je između ostalog Milanović.

"Ovo nam nije trebalo jer nas napadaju oni koji nam nisu ni do koljena, ali to je u politici tako, a tu se ispričavam našim biračima i našim građanima koji vjeruju da je SDP čista stranka koja ima čiste račune", rekao je Milanović, koji je istaknuo kako je odgovorna osoba u računovodstvu bila na ugradnji stenta, nakon kojeg se vratila u srijedu završiti izvješće, no nije stigla.

"Ona je mogla objaviti nešto što bi neki napravili - objaviti takvo izvješće na webu i kasnije ga ispraviti, ali ona to nije učinila", rekao je Milanović koji je za cijelu priču saznao u nedjelju, ali kaže, to ga ne opravdava.

"Ja sam za to saznao u nedjelju, ali to me ne opravdava. Dvije godine je bilo sve u redu. Na kraju je zapravo najvažnije kakav je nalaz revizije. Što se tiče napada naših dragih prijatelja iz konkurencije - samo naprijed. Imate još dugi put da nas stignete", rekao je Milanović, a na mogućnost da će platiti 5 milijuna kazne za kašnjenje, rekao je da to nije kazna.

Osvrnuo se i na dotični Zakon i rekao da ima nekih nelogičnosti - neke kazne su premale, neke drakonske. Bilo bi normalno da se one koji zakasne kazne po danu, smatra Milanović. Osvrnuo se i na priopćenje u kojem su rekli da su o svemu obavijestili Državni ured za reviziju.

"Ured za državnu reviziju odmah je demantirao našu krivu izjavu, pogriješili smo, tu je došlo do nesporazuma. To najbolje govori o tome da taj Ured radi po zakonu i kako smatraju da je najbolje. Nitko nikoga tamo nije zvao i vršio pritisak. Dakle, oni su u pravu", rekao je Milanović.

Premijer se osvrnuo i na navodne malverzacije oko kupoprodaje zemljišta u Istri, a zbog čega je prozvan ministar turizma Veljko Ostojić. Rekao je da se s njim i danas čuje, da odlično surađuju, baš kao i ostale kolege u Vladi. Također, Milanović je ustvrdio da nema dovoljno podataka o tome i da bi bilo neozbiljno to komentirati.

"Radi se očito o poslu u kojem je sudjelovala njegova uža obitelj, dakle i on, radi se o prenamjeni zemljišta, radi se o činjenici da je to zemljište kasnije prodano za višestruki iznos, što je normalno, sad se na to plaća veliki porez. A kako je politički proces tekao i tko je na koga i je li vršio utjecaj, ne mogu reći jer nemam o tome podatke", rekao je premijer.

"Što se tiče mene kao predsjednika Vlade i IDS-a kao stranke u koaliciji, očekujem da se te stvari razjasne. Ja sam Ostojiću i do sada vjerovao, a vjerujem mu i sada kao odličnom čovjeku za posao ministra turizma. A ovo su privatne stvari, međutim u politici se privatno i javno na čudne načine isprepliće", rekao je Milanović.