Osječko-baranjska

IN MEMORIAM

Preminuo poznati osječki sudac Vladimir Zobundžija

Poznati osječki sudac Vladimir Zobundžija (83), preminuo je jučer dok je šetao na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku.

Vladimir Zobundžija
Piše: Republika.eu/ Glas Slavonije

U jednom trenu samo se srušio i pao na nogostup. To su vidjela dva mladića i Osječanka koji su mu priskočili u pomoć, no pomoći nije bilo. Liječnička ekipa Hitne pomoći mogla je jedino konstatirati smrt dugogodišnjeg predsjednika istražnog centra Okružnog i kasnije Županijskog suda u Osijeku.

Vladimir Zobundžija dugogodišnjim je radom obilježio veliki broj danas poznatih osječkih odvjetnika i sudaca. Jedan od njih je i Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.
- Bio je doajen pravosuđa u istočnom dijelu Hrvatske. Institucija čovjeka koji je radio istragu i bio pojam za istražnog suca među nama mladim pravnicima. Vrhunski poznavalac kaznenog prava i kaznenog procesnog prava. Bio je sudac kakav uvijek treba biti bez obzira na sustav koji je vladao. Ujedno je bio i čovjek koji se bavio ribičijom i izdao knjige. Bio je dugogodišnji predsjednik Ribolovnog kluba Osijek. O njemu mogu reći sve najbolje. Mene je primio na posao i kao šef istražnog centra vodio ga je zaista korektno zakonito i profesionalno. Iz njega je zračila izuzetna ljudska toplina. Uvijek je bio spreman za suradnju. O njemu mogu reći samo najbolje, da je dobar kolega i stručnjak u svom poslu.