Tenis

IVANIŠEVIĆ PORUČIO

Čilić mora prestati filozofirati i na terenu pokazati što zna

"Marin Čilić mora biti među pet najboljih igrača svijeta", rekao je Media servisu nekadašnji hrvatski tenisač Goran Ivanišević. Naš prvi reket pao je na 12. mjesto najnovije ATP liste, a do ulaska među najboljih 10, nedostaje mu tek 345 bodova...

Piše: Media Servis

"Mora prestati puno filozofirati i na terenu pokazati što zna, a zna puno. Ja garantiram da je on igrač za prvih 5", otvoreno je poručio Ivanišević, koji s Čilićem surađuje od Marinove 14. godine.

"Pričam puno s Marinom, ali on to mora sam shvatiti. To što mu ja pričam, ili bilo tko drugi, mora primijeniti na terenu. On je visok, mora biti agresivan, tražiti šansu za dolazak naprijed, mora prije završavati poen. Protiv velikih igrača nema čekanja, oni neće promašiti ako ih ti ne natjeraš", smatra Ivanišević, koji tvrdi da Čilić s dobrom sezonom mora biti među pet, a s nešto lošijom, među 10 najboljih tenisača svijeta.

A kao što je prije nekoliko godina Čiliću prognozirao veliku karijeru, Ivanišević je isto rekao i za našu novu mladu nadu, Bornu Čorića.

"Mislim da će biti veliki igrač. Ima stvari koje mora popraviti, tek ima 16 godina. Ali, nevjerojatno je kako on igra poene tako mlad, način na koji igra. On je budućnost hrvatskog tenisa i naša najveća nada", kaže Ivanišević.

Kao što je pomogao Čiliću, Ivanišević je spreman svoje iskustvo i znanje prenijeti na Čorića, ali i sve ostale mlade hrvatske tenisače.

"Svatko tko me pita, meni je drago pomoći. Da sam ja bar imao nekoga takvog pokraj sebe... Ja nisam trener, ja sam osoba koja je sve to prošla. Mogu pokazati, naučit nešto i reći šta ih čeka", ističe Ivanišević. Za kraj je dodao kako se nema namjere aktivno uključiti u rad Teniskog saveza, ali je zadovoljan radom vodstva na čelu s predsjednikom Franjom Lukovićem.

"Imamo nakon puno godina dvije odlične cure, koje su svijetla strana Saveza i hrvatskog ženskog tenisa. Uz, naravno, Marina i ove mlade koje dolaze, mislim da bi se to moglo posložiti i biti super. A ja? Ja sam sam", zaključio je Ivanišević.