Najnovije

ODUZETI POPLJAČKANO I POMOĆI RAZRUŠENOJ BANOVINI

Dokle ćemo slušati nebulozne prijedloge vlasti i HDZ-ovih župana?

Župan vukovarsko-srijemski, Božo Galić sazvao je prekjučer, zadnjeg dana prošle godine 16. koordinaciju župana, gradonačelnika i načelnika kako bi dogovorili kako pomoći stanovništvu Sisačko-moslavačke županije pogođenom katastrofalnim potresom. Mudrost koju je tom prilikom izrekao župan Vukovarsko-srijemske županije sa svojim prijedlogom kako bi svaka hrvatska županija konkretno trebala obnoviti dijelove nekih porušenih naselja, spada u antologiju gluposti koju do sada još nismo čuli još od vremena završetka mirne reintegracije i akcije koja je poduzeta u samom početku obnove Vukovara. Naime, hrvatska solidarnost obnove Vukovara i sudjelovanje svih hrvatskih županija makar na simboličan način, kada je svaka hrvatska županija obnovila po jedan objekt od općeg javnog interesa, imala je smisla kao izraz zahvalnosti i solidarnosti cijele Hrvatske Gradu Heroju. No, ovo što župan Galić predlaže je van svake pameti.
SIMBOLIČNO

Prva beba u 2021.godini rođena u Sisku, obitelj joj je iz Petrinje

Prva beba u Hrvatskoj rođena je u Sisku, a njena je obitelj iz Petrinje.
PREMINULE DVIJE OSOBE

U zadnja 24 sata na koronavirus novopozitivne 72 osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testiran 231 uzorak od kojih je 72 bilo pozitivno.
POLITIČKIM NALOGOM PREUZETA OSJEČKA MLJEKARA

Belje plus preuzelo mljekaru, a ne znaju ni što će sa svojom u Belom Manastiru!

Nekadašnji propali Agrokor, Fortenova grupa danas je političkim "nalogom" Vlade RH preuzela proizvodni pogon osječke mljekare u kojoj će od 1. siječnja 2021. Belje plus nastaviti proizvodnju mliječnih proizvoda te će u bivšoj Meggleovoj mljekari nastaviti raditi nešto više od 80 radnika. Preuzimanje bivše Meggleove mljekare u Osijeku, realizirano je u skladu s političkim "migom" Vlade RH i angažmanom lokalne vlasti u Osječko-baranjskoj županiji.
TESTIRANO 316 UZORAKA

U Osječko-baranjskoj županiji novopozitivno 108, a preminulo sedam osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 316 uzoraka od kojih je 108 bilo pozitivno. U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 316 uzoraka od kojih je 108 bilo pozitivno.
PREMINULO DEVET OSOBA

Na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji novopozitivne 132 osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 424 uzoraka od kojih je 132 bilo pozitivno.