Najnovije

PREMINULE ČETIRI OSOBE

U Osječko-baranjskoj županiji 37 novopozitivnih osoba, testirano 178 uzoraka

U Kliničkom bolničkom centru Osijek OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 178 uzoraka od kojih je 37 bilo pozitivno što iznosi 20% od ukupno testiranih uzoraka i pokazuje pad broja novozaraženih na području Osječko-baranjske županije.
LIJEVOM NAŠOM

Kao da smo u apstraktnom amfiteatru iz kojega promatramo našu tragediju; ali, mi smo stari narod koji će se i iz ovoga zla podići kao ptica feniks

Ovo je sigurno bila godina koju ćemo svi pamtiti. Kada bi se bar mogla izbrisati iz sjećanja. Počela je sa zastrašujućim požarima ogromnih dijelova australskog kontinenta učinivši ih potpuno nepodobnim za život i ljudi i životinja. Nakon apokalipse u Australiji zaredalo je: pandemija Covida-19, potresi, nevjerojatna eksplozija u Bejrutu, u SAD-u pokret Black Lives Matter (navodno liberalni pokret protiv rasizma, s tendencijom da izbriše iz povijesti i sadašnjosti sve one koji se ne slažu s njima). Ali sve je to bilo u ''dalekom'' svijetu.
BORBA ZA MLADE DODJELOM KADROVSKIH STANOVA

Penava u Vukovar nastoji privući mlade obrazovane ljude, ali za javnost od vladajućih je ''persona non grata''!

Iako mediji pod kontrolom vladajućih svim silama žele ignorirati i izbrisati ime vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave u hvalevrijednoj ideji koja će udahnuti novi život u razvoj grada na Dunavu, bez obzira na sav trud medijskih podrepaša vlasti, to se neće dogoditi.
TESTIRANO 230 UZORAKA

Na koronavirus 31 osoba novopozitivna, 6 osoba preminulo

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 230 uzoraka od kojih je 31 bio pozitivan.
OSJEČKA ŠETNJA BEZ POLITIČKIH MANEKENA

Nije čudo što Osječani ne žele birati jer jednostavno nemaju za koga! Nude se kandidati bez stručnosti i društvenih referenci i jedan propali političar!

Iza Osijeka i Osječana još je jedna godina. Velika većina reći će da bi ju najbolje bilo zaboraviti u prvoj sekundi 2021. godine. I doista, uz pandemiju, posljedično gospodarsku recesiju i pad BDP-a od preko 9%, zadnji dani 2020. godine obilježeni su tragičnim potresom na Banovini, ljudskim žrtvama i razaranjima kakve Hrvatska ne pamti od ratnih vremena.
TESTIRANO SVEGA 120 UZORAKA

Prvog dana 2021. godine 18 novopozitivnih na koronavirus. Preminulo sedam osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 120 uzoraka od kojih je 18 bilo pozitivno.