Najnovije

VREMENSKA PROGNOZA

Danas pretežno sunčano i razmjerno toplo

Prevladavat će pretežno sunčano i razmjerno toplo, na sjevernom Jadranu oblačnije, a mjestimice može pasti i malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ) za utorak.
PROF. NEDELJKO BOSANAC

Mediji moraju biti posve oslobođeni od političkog pritiska i interpretacije tzv. političke poruke koja se šalje građanima

Dopustiti ljudima da umiru od izlječivih bolesti najteže je kršenje ljudskih prava. Dopustiti političarima da zemlju drže u krizi tridesetak godina, a u demokraciji postoje razvojne mogućnosti da tako ne bude, najteže je kršenje ljudskih prava. Dopustiti odlazak vrhunskih liječnika iz KBC Osijek najveća je šteta za građane i njihovo pravo da ih liječe najbolji stručnjaci. Dopustiti lokalnoj (regionalnoj) samoupravi i vlastodržačkoj bulumenti da kontroliraju pisane medije ogromna je civilizacijska i kulturna šteta.
28.GODIŠNJICA OKUPACIJE

Odana počast žrtvama Sotina

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja ispred Doma kulture u Sotinu u ponedjeljak je obilježena 28. godišnjica okupacije sela i odana počast 68 poginulih i ubijenih te 17 nestalih mještana tijekom agresije na to srijemsko selo u jesen 1991. i za vrijeme okupacije.
NAPOKON KRENULE OSUDE MEDIJSKE CENZURE

Nakon Slavonske televizije, osječkoj gradskoj upravi nepoželjan i ''Glas Slavonije''! ''Osječanima nitko neće braniti slobodu govora i mišljenja!''

Mnoge Osječane posljednjih je dana šokirala vijest kako je osječka gradska uprava naložila gradskim četvrtima i mjesnim odborima da otkažu pretplatu na Glas Slavonije, ali i u svojim prostorima zabrane čitanje ovih novina koje su izvještavale o navodnim nepravilnostima u radu gradske uprave. Slučaj su komentirali i u osječkom HDZ-u iz kojeg poručuju kako Osječanima nitko neće braniti slobodu govora i mišljenja.
NASTAVLJA SE CIRKULARNI ŠTRAJK

U utorak štrajkaju škole u Osječko-baranjskoj županiji!

Prosvjetni sindikati traže povišicu od šest posto, Vlada nudi maksimalno četiri posto, dakle dogovora još nema i nastavlja se cirkularni štrajk u školama.
ČEKA SE ŠTO ĆE REĆI MAKSIMOVIĆ

Počelo ponovljeno suđenje bivšem osječko-baranjskom županu Vladimiru Šišljagiću i bivšem pročelniku županijske Agencije za razvoj Martinu Marolinu

Bivši osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i bivši pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin u ponedjeljak su, na početku ponovljenog suđenja, još jednom ustvrdili da se ne smatraju krivim za zlouporabe položaja i ovlasti, kojim je Županija oštećena za više od 122 tisuće kuna.