Najnovije

KLJUČNA BITKA ZA OBRANU OSIJEKA

Akcijom ''Kopački rit'' hrabrošću potisnute neprijateljske snage i obranjen Osijek

Prije 29 godina, u vrijeme najjačih napada na Osijek, hrvatska vojska i policija hrabrošću i odlučnošću su potisnuli neprijateljske snage i oslobodili značajan dio teritorija u Baranji u vojno-redarstvenoj akciji „Kopački rit“.
LOŠ TREND SE NASTAVLJA

U Osječko-baranjskoj županiji na koronavirus novopozitivno 242 osobe, 10 osoba preminulo

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 560 uzoraka od kojih je 242 bilo pozitivno.
POVIJEST JE ISPISANA

Čudesne hrvatske rukometašice pobijedile Njemačku i izborile povijesno polufinale

Rukometna bajka čudesnih Hrvatica u Danskoj i dalje traje, a sinoć su ispisale i povijest.
DR. SC. SREĆKO JELINIĆ

Puno toga i pravila ponašanja je potrebno mijenjati ili ''resetirati''

Javni prijevoz se trajno mora učiniti udobnijim, sigurnijim, bržim. Epidemiloška mjera trenutka u ograničavanju broja putnika u vozilu je samo mjera trenutka i s lošom politikom razvijanja javnog prijevoza nije u svezi . Kako epidemiološka mjera ograničavanja broja putnika u vozilu može povećati udobnost prijevoza o kojoj su prijevoznici odavno trebalo voditi računa. Poseban primjer je željeznički prijevoz putnika.
HVALEVRIJEDAN POTEZ

Nenad Bjelica Bjelica prodaje svoj dres, iznos ide u humanitarne svrhe

Trener NK Osijek, Nenad Bjelica, na svojoj je Facebook stranici otvorio aukciju u kojoj prodaje dres svoj NK Osijek s brojem 10, a iznos koji dobije od prodaje donirati će Centru za prihvat beskućnika u Osijek.
TESTIRANO 506 UZORAKA

Na koronavirus novopozitivno 198 osoba, preminulo 9 osoba

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 506 uzoraka od kojih je 198 bilo pozitivno.