Najnovije

PRVI OSJEČKI TURNIR OKUPIO 15 EKIPA

Evo kako je izgledao picigin na Kopiki na slavonski način

Na osječkoj Copacabani može se vidjeti i kako kralj ljetnih sportova – picigin, nije rezerviran samo za splitske Bačvice. Kako izgleda riječna verzija pokazali su sudionici prvog osječkog turnira u ovoj popularnoj igri.
LJETO NA OSJEČKI NAČIN

Kupanje u Dravi nema konkurenciju

Najveće dravsko kupalište – Copacabana i ovog je vikenda obaralo rekorde. Kako su bazeni zbog obnove zatvoreni do daljnjega, kupači su osvježenje od ljetnih vrućina pronašli tik uz Dravu. Omiljena Kopika ovih je dana, možemo reći, na vrhuncu kupališne sezone.
TRI NOVOPOZITIVNE OSOBE

Novooboljeli su uglavnom mlađe dobi, s blagim respiratornim problemima

Održana je sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na kojoj je razmatrana aktualna situacija u vezi sprječavanja širenja i suzbijanja bolesti COVID-19.
KORONAVIRUS

Osam novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, tri s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač.
ZAVRŠENA KIPARSKA KOLONIJA

Zanatlije novi stanari ernestinovačke galerije naive

Iz slavonskog hrasta gotovo pola stoljeća nastaju vrijedna umjetnička djela, a pronaći ih možete nedaleko Osijeka – na čuvenoj kiparskoj koloniji naive u Ernestinovu koja je privedena kraju. I ove godine, unatoč koronakrizi umjetnici iz čitave Hrvatske izradili su tradicionalne skuplture od drveta, a pogledati ih možete u parku ispred ernestinovačkog Kulturnog centra.
TRAJAT ĆE TRI DANA

Neno Belan na Ribarskim danima u Kopačevu

Korona je odgodila ili otkazala brojne manifestacije. No ne i Ribarske dane u Kopačevu koji će se održati u čak tri dana – petak, subotu i nedjelju 11., 12. i 13. rujna. Posjetitelje očekuju domaći gastrospecijaliteti od ribe i divljači, a u glazbenom dijelu programa će nastupiti pjevač i skladatelj poznat po hitovima Dolazi ljubav, Vino noći, Rijeka snova, Oceani ljubavi i brojnim drugima.