Društvo

PRAVOSUĐE

Šuker i bivši čelnici HAC-a na suđenju Sanaderu

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavlja se suđenje Ivi Sanaderu i ostalima u aferi Fimi media. Na klupu za svjedoke danas bi trebali sjesti Ivan Šuker i bivši čelnici HAC-a...

Sanader i Šuker   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

 Na suđenju u najvećoj hrvatskoj korupcijskoj aferi trebao bi svjedočiti bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker. On je u vrijeme smjene krunskog svjedoka optužbe Damira Mihanovića bio na čelu Nadzornog odbora Croatia osiguranja. Kao nekadašnji predsjednik Skupštine Hrvatske lutrije, Šuker bi mogao svjedočiti i o nizu ugovora koje je Lutrija potpisala s agencijom Nevenke Jurak.

Šuker bi se mogao dotaknuti i uloge bivšeg šefa Carine Mladena Barišića, kojeg je Ivan Jarnjak povezao s 'crnim fondom' tereteći Sanadera. Tada se Jarnjak pozvao upravo na Šukera.

"Jednom prilikom mi je i tadašnji ministar Šuker rekao 'bracek ne bu dobro, dobio sam neke informacije i šuška se po Ministarstvu da se u Carini broje nekakvi penezi. Ja sam kasnije s njim razgovarao i pitao ga što on misli o tome, a on je rekao, 'čuj ne bih sada više o tome razgovarao'", rekao je Jarnjak.

Na klupi za svjedoke trebali bi se naći i smijenjeni čelnici Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo i Mario Crnjak.