Politika

MINISTARSTVA

Pusić i Mrkić o otvorenim pitanjima

Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Srbije Vesna Pusić i Ivan Mrkić sastaju se u Zagrebu gdje će nastaviti tražiti rješenja za otvorena pitanja između dviju zemalja...

Vesna Pusić   FOTO:Robert Anic/PIXSELL
Piše: Media Servis

 Šefovi diplomacije Hrvatske i Srbije razgovarat će o realizaciji dogovora koji su nedavno postigli premijeri Milanović i Dačić. U prvom redu to su prekogranični projekti, a najvažnije je rješavanje pitanja nestalih. To je prioritet, odavno naglašava inoministrica Pusić.

"Zaostale teme iz prošlosti, otvorena pitanja koja između dvije zemlje postoje temeljem ratova 90-ih. Tu ćemo se angažirati da pronađemo načina kako da se sustavno rješavaju ta pitanja", naglasila je Pusić.

Imamo obavezu stvarati što normalniji život u našoj regiji, kaže Pusić.

"Mi smo dvije susjedne zemlje koje žele biti i moraju ići prema tome da postanu i odgovorne za regiju i za naše odnose. To je sastavni dio našeg posla", poručuje hrvatska ministrica.

Na meniju će se, a osobito nakon oslobađajućih presuda Gotovini i Markaču, a sad i Perišiću, naći pitanja međusobnog povlačenja tužbi za genocid. Mrkića će primiti i predsjednici države i Sabora Ivo Josipović i Josip Leko.