Razno

IGRE ZAVOĐENJA

Tko kome više prilazi?

Zadnjih godina gotovo na svim područjima i po svim pitanjima trendovi se mijenjaju. Jesu li se trendovi polako počeli mijenjati i na ljubavnom planu? Postoji li još uvijek tradicija da su muški ti koji trebaju napraviti prvi korak ili su žene preuzele inicijativu?

Tko je kome prišao?   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Što se tiče mišljenja na ovu temu i muškarci i žene mogu se podijeliti u tri jednake skupine.

Postoje oni koji su strogo tradicionalni u muško – ženskim odnosima što se tiče načina prilaženja. Drže da je muškarac taj koji treba učiniti prvi korak, a prilaženje djevojaka im je odbojno i neprihvatljivo. Muškarci kažu da čak i ako vide neku lijepu, zgodnu, privlačnu djevojku, a ona im prva priđe odmah se ohlade.
Žene smatraju, da iako su se vremena promijenila, neke vrijednosti se trebaju njegovati, a to bi u ovom slučaju bila ženstvenost i one se ne žele pretvoriti u muškarce. Muškarci trebaju biti muškarci, a žene se trebaju ponašati kao dame.

Također, postoje i oni koji misle totalno drugačije od njih. No, u ovoj skupini je znatnije manje muškaraca koji će reći da čekaju žene da im prve priđu, a inicijative prilaska u igri zavođenja dozvolit će ženama, samo ako je riječ o nespretnom muškarcu koji se u tome ne snalazi baš najbolje. Žene će reći kako im uopće nije problem krenuti u ofenzivu jer više ne živimo u patrijarhalnom društvu.

Ipak, najviše je onih koji će se složiti sve ovisi o trenutku i situaciji. Smatraju kako žena prva daje određeni znak muškarcu da joj se sviđa. To može biti značajnijim osmijehom, pogledom ili zainteresiranošću za razgovor, a onda prepušta da napravi neki konkretan korak. U slučaju da žena prva priđe, nemaju ništa protiv, ali sve dok zadržava svoju gracioznost, dostojanstvo i ženstvenost, dok se ponaša kao dama.

Na kraju bi se dalo zaključiti, ako si dvoje ljudi „kliknu“ manje je bitno tko će kome prvi prići.