Gospodarstvo

I U KRIZNIM VREMENIMA HRVATI GALANTNI

FINA počastila novog člana Uprave Passatom vrijednim 316.000 kuna

Financijska agencija (FINA) nabavila je, prema navodima Glasa Slavonije, za novog člana Uprave Volkswagen Passat za iznos od 316 tisuća kuna. Obavijest o sklopljenom ugovoru objavljena je na stranicama elektronskog oglasnika javne nabave, a metalik crna limuzina "uzeta" je na leasing, od poduzeća Porsche leasing.

U natječajnoj dokumentaciji tražilo se vozilo s turbodieselom, Euro V motorom, minimalnog obujma 1.950, a maksimalnog 2.000 kubičnih centimetara, najmanje snage 125 kw i prosječne potrošnje goriva od maksimalno 5,5 litara na stotinu kilometara. Tražena je dužina vozila između 4.700 i 4.800 milimetara, a širina između 1.800 i 1.850 milimetara. Kao obveznu opremu vozila u FINA-i su, između ostaloga, u natječajnoj dokumentaciji naveli kratka i duga xenon svjetla s pranjem i zakretanjem u smjeru vožnje, upravljač i ručicu mjenjača presvučene kožom, radio CD MP3 i najmanje osam zvučnika, presvlake sjedala s elementima od alcantare, tvornički ugrađen uređaj za nesmetan razgovor bez ruku u vožnji. Na navedene zahtjeve odgovorio je samo Porsche leasing. Na pitanje novinara tko će koristiti limuzinu, iz FINA-e je stigao ovaj odgovor: "S obzirom na to da je Financijska agencija u novom mandatu proširena za još jednog člana Uprave, bilo je potrebno nabaviti još jedno vozilo." Pitali su iz Glasa Slavonije tko je i prema čijim naputcima sastavljao dio natječajne dokumentacije koji govori o traženim tehničkim karakteristikama automobila.

Novinari Glasa Slavonije pitali su je li se pri javnoj nabavi eventualno razmišljalo o nabavi jeftinijeg automobila srednje klase. Odgovor na ovo pitanje nisu dobili.