Košarka

ISPRIKA ZA

"Neka Hrvati i Slovenci crknu."

Srpski košarkaški sudac, Milan Mažić, ispričao se zbog svoje izjave na Twitteru kojom je šokirao sve Hrvate i Slovence.

KK Cibona - KK Radnički   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Crosarka

Podsjećamo, nakon poraza Cibone u gostima kod Radničkog, srpski sudac Mažić je preko svoga Twittera rekao da: "Srbi imaju najbolju košarku pa neka Hrvati i Slovenci crknu."

Mažić je u svom objašnjenju poručio kako nacionalizam nije dio njegove prirode te da je to samo žargonski izraz i da nije mislio ništa loše.

"Smatram da ste me to trebali pitati prije nego što ste išta pustili u javnost ako vam nije bilo jasno. Ovako ste ga vi i svi ostali već protumačili kako ste htjeli. Ono što želim ponoviti je da nisam nacionalista i da nikome ne želim zlo. Žargonski izraz u Srbiji je 'da netko crkne od muke', a shvatilo se kao da želim pobiti sve Hrvate i Slovence što nije ni dio mog odgoja ni prirode.

Kako god, javno se ispričavam svim Hrvatima i Slovencima koji su pomislili da im želim nešto loše jer to nikada u životu ne bih ni pomislio. Nacionalizam nije moj stil", kazao je Mažić za portal Crosarka.

Sve u svemu, savjetujemo da prije nego što bilo tko nešto izjavi, dobro promisli. Bez obzira bio to žargonski ili kolokvijalni izraz, trebalo bi se voditi računa o tome što to znači u državi koju spominjete.